Dag Maandag
Tijd 19:00 - 20:00
Locatie Energy
Niveau Beginner
Tickets

Waacking is een stijl dat is ontstaan in de vroege jaren 70 in Los Angeles, California (USA). Het vindt zijn oorsprong in clubs als GinosIII in Hollywood waar de LHBTQ-gemeenschap in dans vorm gaven aan de worstelingen die zij ervaarden in het dagelijks leven. Deze gemeenschap voor wie dagelijkse discriminatie een feit was, kwam samen in de “underground club scene” en vierden daar optimale vrijheid. Op de beats van vurige disco muziek vertelden zijn hun verhaal en “acteerden” zij al hun fantasieën uit op de dansvloer. Inspiratie vonden deze mensen in de “stomme” hollywood films waarbij sterren als Greta Garbo en Marlene Dietrich een voorbeeldrol hadden. Whaacking werd eind jaren 70 meer zichtbaar buiten de LHBTQ-gemeenschap omdat meer en meer mensen de expressieve aard van de dans omarmden en zo zien we dans zelfs terug in programma’s als Soultrain en films als Breakin’. Begin jaren 2000 wordt interesse voor de dans weer aangewakkerd en zien de eerste generaties “waackers” in dat de expressie van de dansstijl iets is dat mensen ook vandaag de dag aanspreekt. Met de heropkomst vanaf het begin van de jaren 2000, is waacking zich nu uit aan spreiden over de hele wereld.

Vogue is een stijl dat in de jaren 80 opkwam. De dans is ontstaan in de gevangenissen van New York maar vond als snel zijn plek in de underground ‘ballroom-scene’. Bij deze ‘balls’ kwam de LHBTQ-gemeenschap bijeen om met elkaar in competitie te gaan in verschillende categorieën. Eén van de categorieën waarbij dans centraal stond was vogue. De beoefenaars van de dansstijl vonden hun inspiratie in de mode magazines (zoals bijvoorbeeld Vogue) en koppieerden de poses van de modellen op de beat van de house muziek van de jaren 80. De dansstijl heeft zich vanaf de jaren 80 ontwikkeld mede door invloeden van de muziek die sneller werd en doordat dansers met een klassieke achtergrond de dansstijl ‘ontdekten’. Artiesten als Madonna en documentaires als ‘Paris is Burning’ introduceerden deze dansstijl aan een groter publiek. Er zijn vandaag de dag drie stijlen van vogue te onderscheiden, namelijk old way, new way en vogue femme. Mede dankzij Youtube komen de laatste jaren steeds meer mensen in aanraking met vogue.

Wat voor lessen kan ik volgen?

Waacking (door Shahin): In de lessen van Shahin zullen alle aspecten van beide dansstijlen aan bod komen. Door middel van het bijbrengen van de foundation en het uitvoeren van drills en concepten zal hij je de ‘tools’ geven om jezelf te vinden in de stijlen die vogue en waacking heten. Voor waacking zullen onder andere punking, posing, arm control en musicaliteit aan bod komen. Voor vogue zullen we ons richtten op diverse elementen uit runway, oldway, new way en vogue femme. En hoewel Shahin als afgestudeerde historicus graag teruggrijpt naar de geschiedenis van de dans, zal hij je begeleiden in het eigen maken van deze dansstijlen die al sinds de jaren 70 en 80 bestaan. Zijn doel is voornamelijk dat je fun hebt en dat je je vrij voelt. Want compleet jezelf zijn is datgene wat hem het meeste aanspreekt in vogue en waacking.

Tijden

Maandag 19:00-20:00

Wat houd een lessenpakket in?

5 Lessen van hoofddocent Shahin Damka
Gratis Entree voor alle Waacking evenementen in Dynamo
Gratis vrije training op maandagavond
En vooral veel dansplezier!

Wat kosten de lessen?

1 Lessenpakket (10 lessen) kost € 50,-
Instromen (5 lessen ) kost € 25,-
Gratis Proefles is altijd mogelijk!

Meedoen vrije training zonder lessenpakket?
Kosten: € 3,- per training of strippenkaart (10 strippen = € 20,-)

Lessenrooster 2016/2017

Start nieuwe reeksen + instroommoment:

– 5 september 2016 + 10 oktober 2016
– 21 november 2016 + 9 januari 2017
– 13 februari 2017 + 27 maart 2017
– 15 mei 2017 + 26 juni 2017

Vakanties & feestdagen:

– Herfstvakantie: 24 oktober t/m 30 oktober 2016
– Kerstvakantie: 26 december 2016 t/m 8 januari 2017
– Carnavalsvakantie: 26 februari t/m 5 maart 2017
– Pasen: 16 & 17 april 2017
– Meivakantie: 23 april t/m 30 april 2017
– Bevrijdingsdag: 5 mei 2017
– Hemelvaartsdag: 25 mei 2017
– Pinksteren: 5 juni 2017
– Zomervakantie: 16 juli t/m 27 augustus 2017 (LET OP! Lessen op maandag gaan door t/m 24 juli)

Bij invullen inschrijfformulier aangeven welk niveau + wel/geen proefles aanvraag.
Voor overige vragen: j.franken@dynamo-eindhoven.nl