Commit Freerunning

Onze docenten dragen hun kennis en ervaring graag over aan de nieuwe generatie freerunners. Om zoveel mogelijk mensen actief kennis te laten maken met de sport biedt Commit040 op verschillende locaties lessen aan. Momenteel zijn deze locaties Eindhoven en Helmond.
Onze docenten zijn er om alle deelnemers steeds opnieuw uit te dagen met verschillende oefeningen. Hiermee worden grenzen verlegt en vertrouwen opgebouwd op ieders eigen kunnen. Dit maakt het niet alleen en fysiek, maar ook een mentale training waardoor er beter om wordt gegaan met obstakels in het dagelijks leven.

Reglement Recap contest:

Winactie Commit X FOTB

 

Commit freerunnen

Wat is Freerunning?

Freerunning is een mix van Parkour en straat acrobatiek. Parkour begon als ontsnappingstechniek die ontwikkeld is door het Franse leger in de jaren 50. Soldaten werden zo getraind om zo snel mogelijk obstakels te passeren. Dit is uiteindelijk samen gegaan met acrobatische bewegingen zoals salto’s en radslagen. Een goede freerunner beheerst alle basistechnieken zoals, klimmen, springen, rollen, zwaaien, flips en tricks.