In 2021 viert het internationaal graffiti festival Step In The Arena haar 12e editie. Wat in 2010 begon als een festival waarbij talent en gerenommeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide al snel uit tot een van de grootste graffitifestivals van de wereld.

Step in the Arena en de Kidsbattle; De uban arts smaakmakers in de Eindhovense Berenkuil

Meer dan 150 graffiti artiesten uit zeker 40 landen van over de wereld komen naar Eindhoven en werken het hele weekend aan de creatieve transformatie van Europa’s grootste Hall of Fame: De Berenkuil (Insulindeplein). Step in de Arena is een groots graffitifestival; 20.000 spuitbussen en meer dan 4.000 liter latex zijn er in de afgelopen jaren doorheen gegaan.
Tijdens het festival kun je hier alle facetten van de graffiti en straatkunsten zien: belettering en figuren, cartoon en fotorealisme, klassiek en postmodern. Zorg vooral dat je jouw camera meebrengt!

Naast graffiti zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen.
Honger en dorst? Geen probleem, foodtrucks zorgen dat de innerlijke mens niks te kort zal komen. https://www.facebook.com/stepinthearena/

Naast het weekend zelf vinden er ook nog verschillende side-events plaats:

  • Eerder het jaar, woensdag 16 juni, vindt de Kidsbattle plaats. Ongeveer 500 kinderen van verschillende basisscholen uit Eindhoven leren tijdens dit project te werken met de spuitbus en nemen het tegen elkaar op tijdens de Kidbsbattle in de Berenkuil.

 

Step in The Arena is onderdeel van DYNAMO.

Aftermovie Onaangekondigde covid-proof Step in the Arena 2020:

Aftermovie Step in the Arena 2019: