In 2020 viert het internationaal graffiti festival Step In The Arena zijn 11e editie. Wat in 2010 begon als een festival waarbij talent en gerenomeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide al snel uit tot een van de grootste graffitifestivals van de wereld.

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Één van deze maatregelen is een verbod op grootschalige evenementen en concerten in heel Nederland tot en eind dit jaar. 

Step in the Arena en de Kidsbattle gaan verplaatst worden naar 2021. 

Meer dan 150 graffiti artiesten uit zeker 40 landen van over de wereld komen naar Eindhoven en werken het hele weekend op de creatieve transformatie van Europa’s grootste Hall of Fame: The Berenkuil (Insulindeplein). Step in de Arena is het grootste graffitifestival van de wereld; 17500 spuitbussen, 3000 liter latex zijn er in de afgelopen jaren al doorheen gegaan. Tijdens het festival kun je hier alle soorten graffiti en straatkunsten zien: letters, cartoon, fotorealistische en postmoderne graffiti. Zorg ervoor dat je jouw camera meebrengt! Er zijn ook leuke activiteiten voor jonge kinderen. https://www.facebook.com/stepinthearena/

Naast het weekend zelf vinden er ook nog verschillende side-events plaats:

  • Ook vindt de Kidsbattle plaats. Ongeveer 250 kinderen van verschillende basisscholen uit Eindhoven leren tijdens dit project te werken met de spuitbus en nemen het  tegen elkaar op tijdens de Kidbsbattle in de Berenkuil.

 

Step in The Arena is onderdeel van DYNAMO.

Aftermovie Step in the Arena 2019: