Op 8 en 9 juni 2019 viert het internationaal graffiti festival Step In The Arena zijn 10e editie. Een jubileum! Wat in 2010 begon als een festival waarbij talent en gerenomeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide al snel uit tot een van de grootste graffitifestivals van de wereld.

Meer dan 150 graffiti artiesten uit zeker 40 landen van over de wereld komen naar Eindhoven en werken het hele weekend op de creatieve transformatie van Europa’s grootste Hall of Fame: The Berenkuil (Insulindeplein). Step in de Arena is het grootste graffitifestival van de wereld; 17500 spuitbussen, 3000 liter latex zijn er in de afgelopen jaren al doorheen gegaan. Tijdens het festival kun je hier alle soorten graffiti en straatkunsten zien: letters, cartoon, fotorealistische en postmoderne graffiti. Zorg ervoor dat je jouw camera meebrengt! Er zijn ook leuke activiteiten voor jonge kinderen. https://www.facebook.com/stepinthearena/

Naast het weekend zelf vinden er ook nog verschillende side-events plaats:

  • Van 21 mei t/m 3 juni gaan twee Italiaanse artiesten, Vesod en Corn, aan de slag met de Steenstraattunnel Strijp-S. Het ontwerp is op basis van een fotoserie die we voor hen gemaakt hebben op Strijp S. http://www.corn79.com/  http://www.vesod.com/
  • Woensdag 5 juni vindt de Kidsbattle plaats. Ongeveer 250 kinderen van verschillende basisscholen uit Eindhoven leren tijdens dit project te werken met de spuitbus en nemen het op 5 juni tegen elkaar op tijdens de Kidbsbattle in de Berenkuil.
  • Step out of the Arena op 10 en 11 juni. De maarliefst 220 meter lange roze wand aan de PSV laan wordt door ongeveer 35 artiesten uit 11 verschillende landen van kunst voorzien. Het basisontwerp wordt gemaakt door Pim Bens en met behulp van assistenten aangebracht op 6 en 7 juni. Dit werk zal een mooie verbinding vormen tussen de PSV muur van Studio Giftig en de Steenstraattunnel van Vesod en Corn.

 

Step in The Arena is onderdeel van EMOVES Urban Eindhoven en wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C, Cultuur Eindhoven, Eindhoven 247Eindhoven365, Gemeente Eindhoven, Lumens en 040 Projects.  Gesponsord door o.a. : Vincent Huibers graffiti art, Montana, Boels, De Verfkampioen en Holiday Inn.

Aftermovie Step in the Arena 2019: