Game of Sports

Is het voor een schoonspringer eenvoudig om tricking te doen? En wanneer je tricking doet op hoog niveau, heb je dan ook talent voor schoonspringen? Bij Game of Sports proberen breedtesporters, talenten en absolute topsporters vanuit de klassieke verenigingssporten en urban sporters elkaars sporten uit. Ze praten met elkaar, leren van elkaar en gaan een battle of challenge aan, dit met als doel om elkaar te versterken en met een andere bril naar elkaar te kijken. Game of Sports is onderdeel van EMOVES, het meest vooruitstrevende en verbindende event van Nederland op het gebied van Urban Sport & Culture.

Drie fases

Game of Sports bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

Kennismaken: door beoefenaars uit verschillende takken van sport bij elkaar te zetten en met elkaar in gesprek te laten gaan. Dit gesprek kan gaan over bijvoorbeeld: waar ze nu zoal trots op zijn, wat energie geeft en waarin de ander van hun sport kan leren.

Activeren: door elkaars sporten uit te proberen en challenges voor de ander op te zetten, waarbij elementen uit elkaars sporten centraal staan. Hierdoor worden de deelnemers uitgedaagd om op een nieuwe, innoverende manier naar elkaars sport en beleving te kijken. Dit zorgt voor: competitie, entertainment en interactie.

Verdiepen:door gezamenlijk naar de opbrengsten te kijken en de successen en inzichten hierin te delen met elkaar. Hierdoor kunnen de sporters elkaar versterken.

Eerste editie

De eerste editie van Game of Sports heeft plaatsgevonden, twee sporters gingen de uitdaging aan bij: schoonspringen meets tricking. In het filmpje zie je hoe het de sporters af gaat.

Wil je een van deze sporten ook proberen, dat kan natuurlijk! Lees meer of neem deel aan een proefles.

Lees meer over Tricking

Lees meer over Schoonspringen

Hou de website en (social) media van Dynamo Eindhoven en Eindhoven Sport in de gaten voor de komende verrassende samenwerkingen binnen dit project. Interesse en op zoek naar meer info neem dan contact op met projectleider Mark de Weijer.