Blog #5

Hoi!

Bedankt alweer dat je de tijd neemt om mijn blogs te lezen. Vandaag is mijn laatste blog, wat betekend dat ik de challenge heb behaald! Wie had dat ooit gedacht dat ik 30 dagen zonder alcohol zou kunnen én dat het me nog eens zou bevallen ook?! Het is een maand geweest waarin ik veel over mezelf te weten ben gekomen, dat is een ding wat zeker is.

Vorige week vertelde ik jullie dat ik naar de Treeswijkhoeve zou gaan en dat ik daar meer over zou vertellen vandaag… Vorige week zondag avond ben ik met mijn collega’s gaan dineren bij de Treeswijkhoeve en, waar dit normaal gesproken voor mij een uitdaging zou zijn om geen alcohol te drinken was het nu een makkie. We begonnen met een glas champagne maar ik kreeg een glas alcoholvrij van hetzelfde merk en ik heb nog nooit zoiets lekkers gedronken. Het was niet zo zuur als champagne maar heerlijk zoet en met bubbels! Ik denk dat ik hier wel een hele fles van heb leeggedronken over de avond verspreid. Je hebt helemaal geen alcohol nodig als je zo iets lekkers kan drinken. Wat een geweldige avond heb ik gehad én ik heb er geen seconde aan gedacht om een glas met alcohol te bestellen. In het begin van deze challenge keek iedereen nog vreemd op als ik niet dronk maar ook zij raakten er aan gewend en waren juist super positief. Fijn om te zien dat iedereen om je heen je keuze respecteert in plaats van er grapjes over te maken.

De rest van de week was zoals gewoonlijk ook een makkie, als je al zo’n lange periode geen alcohol gehad hebt wordt het alleen maar makkelijker om het te laten staan. In mijn laatste blogs heb ik dan ook gezegd dat ik het iedereen aanraad om dit een keer te doen of in ieder geval te proberen. Je lichaam een maand laten detoxen van de alcohol is zo goed voor je lever en lichamelijk ga je er zo veel plezier van hebben. Ik merk na deze 30 dagen echt een gigantisch verschil dan ervoor. Ik kom sneller in slaap maar heb wel energie voor 10. Veel meer zin om dingen te ondernemen waar je normaal gesproken tegen op kijkt. Voor mij is het dan hoe dan ook logisch dat ik hier mee door ga. Ik zal niet zeggen dat ik nooit meer drink maar ik weet wel dat ik het makkelijk kan laten staan dus dat het echt niet nodig is.

Voor mij was deze challenge een échte eye opener en zoals ik al eerder vermeld heb had ik nooit…. Maar dan ook echt nooit gedacht dat ik hier zó positief op zou reageren. Dit had ik al veel eerder moeten doen!! Maar gelukkig liever te laat dan nooit zullen we maar denken. 😉

Ik wil in ieder geval al mijn vrienden en familie ook bedanken dat ze mij hebben geholpen en dat jullie mijn keuze hierin accepteren.

Bedankt voor het lezen de afgelopen maand en wie weet hoor je heel snel nog van mij!

Liefs,

Naomi.

Blog #4

Hey!

Wat fijn weer dat je leest. Vandaag schrijf ik mijn 4e blog alweer over wat het met je doet als je geen alcohol drinkt 30 dagen lang. Vandaag zit ik op de 25e dag én ben ik nog steeds nuchter, heb géén enkele uitschieter gehad! Met nog maar 6 dagen te gaan lijkt het me een eitje te gaan worden.

Deze week heb ik heel erg weinig gedaan omdat ik er gewoon geen zin in had. Afgelopen weekenden stond ik bom en bom volgepland! En een weekend chillen is zo af en toe ook nodig… Dit betekend natuurlijk wel dat ik weinig in verleiding ben geweest met alcohol maar ik heb er sowieso geen behoefte aan. Afgelopen zaterdag heb ik namelijk wel een verjaardag gehad maar terwijl iedereen om mij heen een drankje drinkt is het geen seconde in mij op gekomen ook te drinken. Als je ziet hoe ver je nu al gekomen bent is het ergens ook zonde om je toe te geven aan de verleiding van alcohol en al helemaal als je weet hoe fijn het is om ieder weekend kater-loos door te brengen. Alleen de gedachte al dat als je drinkt je een kater krijgt weerhoud me er al van om een glas wijn te drinken. Ik kan nu genieten van iedere dag, fit en energiek én dat bevalt me goed!

Zoals ik net al zei dit alcoholvrije leventje bevalt me meer dan prima en ben er dan ook zeker van overtuigt dat ik na deze challenge minder snel zal drinken dan hiervoor.. Gek eigenlijk hé? Wat 25 dagen zonder drank met een persoon kan doen. Ook al dronk ik niet veel, toch is het een gewoonte dat je in het weekend al ben je op ‘n verjaardag, een glas wijn vraagt in plaats van cola light of water. In het begin keken mensen je nogal snel raar aan en kreeg je dagelijks de vraag “of je zwanger bent?” Bizar, alleen omdat je niet drinkt betekend het niet gelijk dat je zwanger bent, maar omdat ik altijd mee dronk met de rest geloven ze me simpelweg gewoon niet. Gelukkig doe ik deze challenge voor mezelf en weet ik dat ik het niet doe omdat ik zwanger ben of wil worden maar… Omdat ik wilde ontdekken wat het met mijn lichaam en geest doet. Vorige week vertelde ik al tegen jullie dat ik het iedereen aan raad om vaker een glas alcohol te laten staan omdat je als persoon er een beter mens van wordt. Doordat je meer energie hebt en fitter bent, ben je ook gelijk minder snel geirriteerd, gestressed en vervelend. Overigens zou het nu best kunnen dat mijn collega’s en vrienden dit anders ervaren en nu erg hard moeten lachen dat ik dit typ. Maar voor mezelf merk ik dat ik een stuk rustiger ben geworden in mijn hoofd.

Volgende week ga ik jullie vertellen over mijn luxe diner die ik vanavond heb met al mijn collega’s bij de Treeswijkhoeve en hoe dat ik daar met de verleiding ben weten om te gaan.

Bedankt voor het lezen én hopelijk ga jij ook minderen met alcohol na het lezen van mijn blog.

Liefs,

Naomi.

Blog #3

Hallo allemaal,

Wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst of ben je al bekend? 😉

De meeste mensen weten dat dit mijn derde blog alweer is… De derde! En weet je wat dat inhoud?! Dat ik ondertussen over de helft ben met de challenge!!! Vorige week zat ik absoluut niet lekker in mijn vel omdat ik het moeilijk had om niet te drinken én ook een paar keer heb overwogen, om toch een glaasje in te schenken. Deze week is het totaal anders, ik voel me als herboren.

Net zoals vorige week en de week ervoor was ik dit weekend erg druk. Van vrijdag tot en met zondag stond volgepland met verjaardagen, feestjes en diners. Bij al deze gelegenheden komen vaak een aantal glazen alcohol om de hoek kijken. Maar vanaf deze week ben ik lichamelijk én mentaal gaan merken wat het met je doet als je géén alcohol drinkt.

Voor zaterdagavond stond al een tijdje op de planning dat we naar PSV zouden gaan, weer in de skybox waar ze die lekkere wijn serveren waarover ik het in mijn eerste blog (zie hieronder) had. Toen vond ik het zo erg dat ik daar niet kon drinken maar dit weekend had ik er totaal geen moeite mee! Het was ijskoud op de tribune en ik genoot met volle teugen van mijn warme kop thee. Na de slaapverwekkende wedstrijd nog even na borrelen in de box met een kop koffie, terwijl zoals gewoonlijk iédereen om je heen alcohol drinkt. Maar of ik het er moeilijk mee had? Absoluut niet. Wat stinkt bier toch ook eigenlijk, denk ik op dat moment, en ben ik zo blij dat ik geen kegel heb.

Na PSV hadden we een verjaardag, althans dat dachten we. Want terwijl we bij onze vrienden aankwamen werden we verrast met dat ze zwanger zijn! Wat een super nieuws en wat leuk dat je dan ineens NIET meer de enige bent die niet drinkt. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd en ik zie dat iedereen lekker geniet van zijn of haar drankje en de shotjes die worden weggetikt. Normaal gesproken zou ik op dat moment helemaal uit mijn plaat zijn gegaan met drank, allerlei shotjes door elkaar, wijn, bier… je kan het zo gek niet bedenken of ik had het genomen. Maar ik had er totaal geen behoefte aan. Ik voelde me fit en was meer aan het dansen dan de mensen die wél gedronken hadden.

Wat een gigantische voordelen heeft het niet drinken, lichamelijk en mentaal voel je je zoveel beter… Ongelofelijk! Dit had ik me nooit kunnen voorstellen aan het begin van deze challenge. Oprecht dacht ik dat ik het niet vol zou houden, dat ik me niet zou kunnen vermaken zonder drank. Maar iedere week voel ik me beter én vrolijker en denk ik bij mezelf dat ik hier nog wel eens langer dan 30 dagen mee door zou kunnen gaan, het bevalt me wel! En overigens bevalt het niet alleen mij, maar mijn vriend ook natuurlijk. Want die heeft een bob ;-). Haha!

Hopelijk daagt het jullie ook uit om hier aan mee te doen, want als ik (iemand die bij ieder feestje drinkt) het kan laten en zich er beter door voelt, lijkt het me zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Tot volgende week!

Liefs,

Naomi

Blog #2

Hey, wat fijn dat jullie weer lezen! In mijn tweede blog ga ik jullie vertellen over de struggles die ik deze week ervaren heb en of dat nog met deze actie door wil gaan ja of nee.

We zitten ondertussen op 11 dagen zonder alcohol en je zou denken dat het helemaal niet zo lang is, want wat is 11 dagen nou op een mensen leven? Voor mij best veel en vandaar dat ik ook twijfel of ik deze actie door wil zetten. Door de weeks heb ik nergens last van want dan is er ook niemand die een druppel alcohol drinkt. Maar zodra het weekend om de hoek komt kijken begint het verlangen naar een glas wijn groter te worden.

 

Afgelopen vrijdagavond ben ik met mijn collega’s gaan uiteten bij Berlage in Eindhoven. Wat een rumoerige tent en wat een drukte. Iets waar ik normaal niks om zou geven want dan drink je gezellig met de rest mee en dan merk je die drukte niet zo. Nu zit ik daar aan een hoge tafel, een alcoholvrije cocktail te drinken terwijl mijn collega aan de andere kant van de tafel iets naar me roept wat ik niet kan verstaan door de drukte en herrie. Op dat moment zie je de wijnflessen gaan van links naar rechts en het enige wat ik bij mezelf kan denken is: ‘een glaasje kan toch best?’. Ondanks mijn zwakke moment heb ik vol gehouden en geen druppel gedronken, maar dit was dag één van het weekend waarin ik het alweer moeilijk had.   

 

We zijn beland op zaterdag 10 maart. Pussylounge. Wat heb ik een zin hierin! Lekker feesten met mijn vrienden, stampen op de muziek en jezelf helemaal laten gaan. Maar nee, ik ga niet omdat ik weet dat ik de verleiding niet kan weerstaan als ik daar eenmaal ben. De moed zakt me in de schoenen en baal als een stekker. Hieruit merk ik dat ik echt alcohol nodig heb om het leuk te hebben. Deze week heb ik het zoveel zwaarder dan de week ervoor en overweeg ik om te stoppen met de actie. Maar ik ben geen quitter en bedenk me wat ik merk na zoveel dagen niet drinken.

Ik ben een stuk energieker en veel minder moe waardoor ik langer op kan blijven en goed slaap. Op het moment dat je wakker wordt ben je gelijk fit en ik heb veel meer zin om te sporten. Deze positiviteit helpt me en ben ik zelfs op zondag ochtend naar de sportschool gereden voor een morning workout.

Ondertussen is het zondagmiddag en heb ik een hele fijne dag gehad. Lekker gesport, voetbal gekeken en ben nog steeds nuchter. Ik ga me nu omkleden want wij gaan een lekker drankje drinken bij de Brouwer in Deurne, een alcoholvrij drankje natuurlijk dat wel. Maar ook deze week, ondanks alle tegenslagen ben ik weer trots op mezelf en ga ik alleen maar denken aan de positieve momenten en niet aan de moeilijke!

Volgende week heb ik weer een hoop dingen gepland in het weekend waarbij er veel drank zal zijn, maar ook dit ga ik met vlag en wimpel halen. Tot dan!

Liefs,

Naomi,

Blog #1

Hoi!

Hier ben ik dan, mijn eerste blog van de IkPas! actie. 1 Maart ging ik de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken en zoals jullie eerder hebben kunnen lezen zou dat een hele uitdaging gaan worden met mijn leefstijl zoals die op dit moment is.

Vandaag is het 4 Maart en ben ik nog steeds alcohol vrij maar ik moet heel eerlijk toegeven dat het moeilijker is dan gedacht. Waarom? Lees gauw verder.

Mijn lieftallige collega Amber is op haarzelf gaan wonen, super leuk natuurlijk en dat wilde ze met ons vieren. Op vrijdag stond ik dus al voor de eerste uitdaging, er werden 2 flessen champagne open getrokken. Toch niet zo feestelijk, dat water wat je al de hele dag drinkt en al helemaal niet als je ziet hoe gezellig iedereen het heeft met een glaasje op, je houdt je op dat moment voor dat het beter is om niet te drinken omdat je nog naar huis moet rijden en dat helpt. Ondertussen is het vrijdag avond en had ik besloten om bij vrienden langs te gaan om het weekend in te luiden. Ook hier weer, was ik de enige die geen alcohol dronk. Daar zit je dan, op de bank. Links van je zie je een glas rosé, rechts van je heel veel bier en recht voor je een glas thee. Confronterend. Maar ergens geeft het je wel een gevoel van doorzettingsvermogen dus was ik redelijk trots op mezelf ondanks ik wist dat de zaterdag nog moest komen.

We zijn ons klaar aan het maken voor PSV – UTRECHT (mijn vriend en ik), terwijl de gedachten van de lekkere wijn die ze daar hebben door mijn hoofd heen gaat. Onderweg probeer ik me voor te nemen dat het beter voor me is dat ik niet drink omdat ik met een klant ga en zo bedenk ik nog meer smoesjes om er maar voor te zorgen dat het helemaal niet zo erg is om nuchter te blijven.

Eenmaal binnen aangekomen in de Skybox is het druk en gezellig, er hangt een goede sfeer. Mensen zijn gezellig aan het praten en heb voor het eerst geen neiging om te drinken. Het is wel goed zo, denk ik bij mezelf. Ik bestel een cola light en voor de rest een paar biertjes maar wat een gezellige zaterdagavond heb ik gehad! Iedereen was vrolijk en in een goed humeur, je ziet dat de mensen om je heen langzaam aangeschoten worden terwijl je zelf weet dat je morgen topfit gaat zijn. Wat een heerlijke gedachte en wat kan je je op dat moment vermaken met de mensen om je heen en dat zonder alcohol. Deze avond ben ik tot besef gekomen dat het niet drinken helemaal zo erg nog niet is en ben ik na de wedstrijd naar vrienden gegaan om Badr Hari te kijken.

Trots, dat ben ik op mezelf. Het is nu zondag ochtend en ik schrijf deze blog terwijl ik een kop thee drink en bij mezelf denk, ik heb een heerlijke zondag tegemoet om leuke dingen te doen. Zonder hoofdpijn, misselijkheid of vermoeidheid. Ik ga genieten van mijn zondag en ik hoop dat ik jullie volgende week weer een blog kan laten lezen waarin ik nog positiever ben dan nu.

Tot snel!

Liefs,

Naomi.