Datum: vrijdag 22 februari

Live Review: Escape The Fate // Slaves // The World Over

Het is het begin van een mooie avond in Eindhoven. De zon heeft plaats gemaakt voor schemering en een frisse bries. In het Atrium van Dynamo hebben zich rond een uur of zes al fans verzameld die niet kunnen wachten op de show. Om zeven uur openen de vrijwilligers van Dynamo Mildt de zaal en begeven de fans zich richting het podium waar The World Over als eerste gaat spelen.

The World Over

Het optreden van The World Over gaat van start en het hoofdknikken van het publiek straalt goedkeuring af. Het enthousiasme van de band is ook zeer goed te merken. Ze doen hun uiterste best om een energieke show neer te zetten. De onbekendheid van de band zorgt er echter voor dat er weinig beweging is in het publiek. De avond verliep ook niet geheel vlekkeloos voor de band. De technische problemen die plaatsvonden tijdens de show werden goed opgelost door Alejandro Mercado op de drums, die improviseerde met een solo totdat de show weer verder kon. Al met al een prima show voor de opener van deze avond.

Tekst gaat verder onder de foto.

The World Over Dynamo

Slaves

Na twintig minuten pauze komen de Amerikaanse rockers van Slaves het podium op. Niet met leadzanger Jonny Craig, maar met een vervanger, Matt McAndrew. Jonny Craig was een maand geleden nog uit de band gezet vanwege zijn drugsverslaving. Matt is een zeer waardige vervanger die er ook voor zorgde dat er wat beweging in de zaal kwam. Het publiek klapt enthousiast mee en op de voorste rij zingt men ook hard mee met alle nummers. Wanneer Matt zegt: “I need everyone to jump on this one”, geeft het publiek dubbel en dwars terug. De eerste moshpit van de avond is een feit en de sfeer zit er goed in. Helaas is één nummer later de set van Slaves alweer afgelopen. zeven nummers was eigenlijk te weinig om optimaal te kunnen genieten van deze gasten.

Tussen de sets door genieten de bezoekers zichtbaar van de klassieke dansplaatjes die gedraaid worden door een vrijwilliger achter de DJ booth.

Tekst gaat verder onder de foto.

Slaves Dynamo

Escape The Fate

Vlak voor half tien start Bohemian Rapsody op tape. De gehele zaal zingt het hele nummer keihard mee. Een leuke quote van een fan uit de zaal: “Dit was het hoogtepunt van mijn fucking avond”. Escape The Fate komt na het Queen nummer op en start in met track nummer één van het album This War Is Ours, We Won’t Back Down. Het publiek vindt het fantastisch en er wordt ontzettend enthousiast meegezongen en gesprongen. De mannen van Escape The Fate maken er een ontzettend groot emo feest van. Jong en oud, iedereen doet gezellig mee. “We need to turn the energy up”, klinkt gitarist TJ Bell. Het publiek luistert en de eerste crowdsurfer komt omhoog. De pit wordt groter en het publiek komt steeds meer into de show. Tijdens This War Is Ours heeft TJ grote plannen; hij split de zaal in tweeën en duikt zelf midden er in. Al spelend bevindt TJ zich in de Wall of Death en komt er zonder kleerscheuren uit, Chapeau! Ook is er tijd voor een rust momentje in de set. Harder Than You Know wordt zeer gewaardeerd door het publiek. Na de laatste tonen van It’s Just Me lopen ze van het podium, want ja dat is toch het einde van het album en het eind van de set? Natuurlijk niet!

Tekst gaat verder onder de foto.

Escape The Fate Dynamo

Ze gooien er als encore nog eens zes hits achteraan. Steeds meer crowdsurfers gaan de lucht in en zodra ze het podium bereiken willen ze ook weer terug het publiek in springen, helaas worden ze niet of nauwelijks opgevangen. Hier heeft TJ ook wat op te zeggen. “Do you guys know what stagediving is? As a crowd you should hold up your hands and catch those people, don’t walk away from it”. Als laatste nummer is daar One For The Money waar TJ schijt aan alles heeft en zelf al spelend gaat crowdsurfen. Als afsluiter wordt op tape nog We Are The Champions van Queen gespeeld en komen de bandleden nog terug om even mee te zingen met het publiek.

De avond is afgelopen en één voor één gaat iedereen naar huis, maar niet voordat er nog foto’s worden gemaakt met Kevin Graft en Robert Ortiz. Ondertussen zorgen de vrijwilligers van Dynamo Mildt dat alles netjes wordt opgeruimd en Dynamo er weer schoon uit ziet.

Escape The Fate Dynamo