Datum: vrijdag 10 mei
Stijl: Rock
Organisator: Mildt Hardt

Live Review: The Get Up Kids // Muncie Girls // Sweet Empire

Het is woensdagavond en dag twee van de Europese tour van The Get Up Kids staat in Eindhoven op het programma. De grondleggers van de pop punk en emo komen langs op onze Mainstage voor een avondje nostalgie maar ook om hun nieuwe muziek te spelen! De support van de avond zijn het Britse Muncie Girls en het Nederlandse Sweet Empire.

Sweet Empire

De punk band begint met spelen wanneer er pas 4 bezoekers in de zaal staan. Waarop de Bassist grapt dat hij op het eind van de show minimaal iedereen zijn of haar voor- en achternaam wilt weten. Tijdens het optreden lopen één voor één meer bezoekers binnen. De mannen spelen leuke snelle punk muziek met een rauw randje. Ondanks het kleine publiek hebben de mannen toch veel energie op het podium. In de zaal staat ook één fan van de band die bijna elk nummer staat mee te zingen.

Sweet Empire speelt een hele leuke show en voor de mensen later zijn gekomen hebben toch wel een leuke band gemist. Voor hun een na laatste nummer ‘Hunter’ hebben ze pas geleden nog een clip uitgebracht. Dit heeft ze dan ook klauwen met geld gekost vertellen ze: “tien euro aan benzine en een potje ketchup.” Zonder twijfel een hele leuke opener!

Tekst gaat verder onder de foto.

Sweet Empire
Foto: Dian van den Heuvel

Muncie Girls

De band uit Exeter in Engeland staat voor een iets meer gevulde zaal dan hun voorgangers. De band geleidt door frontwoman Lande Hekt. Ze spelen vrolijke punkrock / poppunk muziek wat ook aardig aanslaat op het publiek. Ze hebben ook een nummer geschreven over Britse presentator Jeremy Clarkson en waarom hij een verschrikkelijke man is volgens hun. Met songteksten als “Jeremy Clarkson fuck you too” krijgt het vrolijke geluid een toch iets minder vrolijke twist.

Het publiek kijkt rustig toe naar het viertal en geniet daarnaast ook nog van een of meerdere biertjes getapt door het barpersoneel van Dynamo Mildt en Hardt. Tegen het eind van hun show hebben ze nog een nummer dat gaat over “Friendship, the best kind of ship.” Een hele leuke support meegenomen door The Get Up Kids!

Tekst gaat verder onder de foto.

Muncie GirlsFoto: Dian van den Heuvel

The Get Up Kids

Waar iedereen op stond te wachten is dan eindelijk iets na negen uur hier. The Get Up Kids komen het podium op onder een vrolijk intro deuntje. Het publiek schuift dichter naar het podium en maakt zich klaar voor anderhalf uur aan nostalgie. De band uit Missouri is na vier jaar eindelijk weer in Nederland en begint direct met nieuwe hit ‘Satellite’. Het vijftal staat lekker te rocken op het podium. En de fans zingen lekker mee met de hits waarmee ze ogenschijnlijk groot zijn geworden.

Tekst gaat verder onder de foto.

The Get Up KidsFoto: Dian van den Heuvel

Naast dat het een avondje nostalgie is voor iedereen, spelen de old school emo rockers ook nieuwe muziek. In de tussen tijd hebben ze wel muziek uitgebracht in de vorm van EP’s, maar dit nieuwe album is het eerste album in 15 (!) jaar. Hiervan spelen ze dus een aantal nummers. Er worden ook nummers gespeeld die ze al een tijdje niet hebben gespeeld, waarop ze zeggen: “Excuse us if we make some mistakes.” Wij hebben in ieder geval geen foutje ontdekt.

Tekst gaat verder onder de foto.

The Get Up KidsFoto: Dian van den Heuvel

Tegen het eind van de set wordt megahit ‘Holiday’ gespeeld en daarbij gaat het gehele publiek ook goed los. Bij het dansen is het uitkijken dat er geen heupen uit de kom vliegen! De avond komt tot zijn eind en het publiek lijkt voldaan met de show. Toch wel lekker om zo’n jeugdsentiment weer eens te kunnen zien spelen!