Datum: maandag 24 augustus

Vandaag werden door Stichting Cultuur Eindhoven de nominaties bekend gemaakt voor de Eindhoven Cultuurprijs 2020. In de categorie Stimuleringsprijs zijn onder andere Onuitgesproken en The Isolation Sessions zijn genomineerd voor deze prijs, en daar zijn wij als Dynamo maar wat trots op! Gefeliciteerd met de nominatie.

Wil jij dat Onuitgesproken of The Isolation Sessions als winnaar van de Rabo Publieksprijs wordt uitgeroepen? Stem dan t/m 30 september via www.eindhovencultuurprijs.nl op je favoriet!

De andere drie genomineerde voor de Stimuleringsprijs zijn Rararadio, Mies-en-scène en Wildpark. De genomineerden zijn door de Cultuurraad geselecteerd. 225 mensen hebben in totaal maar liefst 68 verschillende instellingen, makers en initiatieven genomineerd. Volgens voorzitter Bas van Spréw heeft de Cultuurraad bij haar keuze vooral gelet op de binding met de stad.

Onuitgesproken

Deze groep die is ontstaan bij Dynamo is uitgegroeid tot het jongste, meest tegendraadse en uitgesproken woordpodium van Brabant. Denk aan dichters, woordkunstenaars en alles wat met taal te maken heeft.

The Isolation Sessions

Dit initiatief van Bob de Wit (The Supernova Studio), Koen Verhees en Eindhoven Rockcity wordt vanaf editie #10 ondersteund door Dynamo en Effenaar. Vanaf het begin van de corona crisis zijn er bijna 130 uitzendingen geweest waarin toffe lokale artiesten en bands een podium word gegeven. De sessies zijn al meer dan 500.000 keer bekeken in de livestream of laterna op het youtube kanaal.

Over de Eindhoven Cultuurprijs

De Eindhoven Cultuurprijs wordt dit jaar voor een derde keer uitgereikt. De uiteindelijke winnaars zullen gekozen worden door een jury bestaande uit: voorzitter Angelique Bellemakers, Gerard Zwartkruis, Esther van Kalken, Annemarie Pijnappel en Marjolein Calon. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €7500. Naast beide prijzen wordt er een Rabo Publieksprijs uitgereikt ter waarde van €7500. Rabobank Regio Eindhoven stelt €7500 ter beschikking voor diegene die de meeste stemmen ontvangt van het publiek. Men kan vanaf nu t/m 30 september stemmen op zijn of haar favoriet via www.eindhovencultuurprijs.nl.De prijs wordt 28 oktober tijdens een feestelijke uitreiking in de Effenaar uitgereikt.