American Nightmare

+ support

dinsdag 01-05

Stijl Rock
Doors 19:00
Show 19:30
Locatie Mainstage
Ticketprijs €17.50

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

AMERICAN NIGHTMARE

Het gevierde Boston hardcore kwartet American Nightmare heeft aangekondigd voor het eerst sinds 2004 terug naar Nederland te komen voor een exclusieve show in Dynamo. Ook zal de band aankomende vrijdag, 16 februari, een nieuw zelf getiteld album uitbrengen.

American Nightmare (enkele jaren bekend als Give Up The Ghost) is een van de belangrijkste en invloedrijkste hardcore/punk bands van de laatste twintig jaar. De mix van traditionele Amerikaanse hardcore, door Engels beïnvloede attitude en het emotionele proza ​​van Wesley Eisold (Cold Cave, Some Girls, etc.) hebben een nieuwe creatieve standaard gezet voor de wereldwijde hardcore community.

De enigmatische band heeft pas twee LP’s en enkele EP’s uitgebracht sinds de oprichting in de late jaren ‘90, maar na het tijdelijk verliezen van hun naam, het veranderen van bezetting en uit elkaar gegaan zijn, is de band terug met een donker hardcore album dat eer betoont aan bands als Negative Approach, SSD en The Cro-Mags, en zelfs Joy Division en Siouxsie And The Banshees.

Niet bekend met de band? Ze worden als invloed genoemd door metal/hardcore bands als Hatebreed, GlassJaw, Converge, Blacklisted, Touché Amoré maar ook door (pop-)punk acts als AFI en Fall Out Boy.

Luister hier naar het eerste nummer van het nieuwe album, “The World Is Blue”:

www.facebook.com/AmericanNIghtmareBoston

Tickets gaan vanaf vrijdag 16 februari om 10.00 voor €17,50 in de verkoop.

Video’s
Locatie
Dynamo Eindhoven - Mainstage Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Je reis plannen
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Moose Blood
Bestel tickets zaterdag 9 juni Dynamo € 16.43
The Front Bottoms
Bestel tickets donderdag 22 februari Dynamo € 16.43
Backtrack
Bestel tickets zondag 25 februari Dynamo € 15.40