Sorcerer

support: Officium Triste

do 15 / nov / 2018

Stijl Rock
Doors 19:30
Show 19:50
Locatie Basement
Totaalprijs €16.50
Ticketprijs €15.00
*servicekosten €1.50

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend
Sorcerer

Het Zweedse epic doom metal gezelschap Sorcerer bestaat al sinds 1988 maar is ondanks dat alles niet verder gekomen dan het uitbrengen van 2 demo’s alvorens oprichter en bassist Johnny Hagel toetrad tot Tiamat wat voorlopig het einde van Sorcerer betekende in 1992. Tijdens de radiostilte van maar liefst 18 jaar had de band inmiddels een enorme cultstatus verworven en aan de hand daarvan nam de vraag naar optredens toe. In 2010, ter gelegenheid van het Hammer Of Doom festival, werd de band heropgericht met naast oud gedienden Hagel en zanger Anders Engberg aangevuld met drummer Robert Iversen en gitaristen Ola Englund en super shredder Kristian Niemann (ex-Therion, Demonoid).

In 2015 verscheen het eerste full-length album “In The Shadow Of The Inverted Cross” wat internationaal werd bedolven onder de goede kritieken, iets wat met het meest recente album “The Crowning Of The Fire King” uit 2017 ook het geval was. Naast traditionele doom metal liefhebbers wisten ook uitstekend op waarde te schatten. Aangezien optredens van Sorcerer bijzonder zeldzaam zijn, raden we je aan op tijd een kaartje te halen want we weten niet wanneer de gelegenheid om deze band live te aanschouwen zich weer zal voordoen..

www.facebook.com/sorcererdoom/

Officium Triste

Officium Triste is in april 1994 opgericht in Rotterdam (sindsdien beter bekend als RotterDOOM) met als doel om loodzware langzame en melodieuze doom/death metal te maken. Inspiratie werd vooral gevonden in de muziek van bands als Paradise Lost, Anathema, Chorus of Ruin, My Dying Bride, Celestial Season en Katatonia. Met inmiddels een demo, een paar 7 inches, 5 full-length en 2 split albums op zak is Officum Triste al vele jaren een graag geziene gast wereldwijd. Het zesde full length album is op het moment van schrijven in de maak dus hopelijk zal de band het publiek vanavond op veel nieuw materiaal kunnen trakteren. Komt dat zien!

www.facebook.com/officiumtriste/

Video’s
Locatie
Dynamo Eindhoven - Basement Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Je reis plannen
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Remember Kurt Cobain
Bestel tickets zaterdag 6 april Dynamo € 16.50
Grindhoven 2019
Bestel tickets zaterdag 30 maart Dynamo € 21.50
Decapitated
Bestel tickets zondag 10 februari Dynamo € 20.50