do 11 / apr / 2019

Locatie Dynamo

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture

Urban Sports is upcoming! Nog meer dan een sport is het een lifestyle die invulling geeft aan de veranderende behoefte van jongeren. Zij willen niet meer altijd lid zijn van een (sport)club en vragen om meer vrijheid in het beoefenen van hun sport. Urban Sports is de verzamelnaam voor diverse sporten waarbij de omgeving (on)bewust ingezet wordt als sport- en speelveld. Denk aan pleinen, muren, trappen, viaducten en leegstaande panden. De hele stad wordt zo een speeltuin voor freerunners, skateboarders en bmx’ers.

Brabant, met de B5 steden (Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond) is internationaal koploper op het gebied van het faciliteren van Urban Sports. Deze steden zijn geschikt (gemaakt) voor Urban Sports; mede ingegeven door de behoefte van jeugdwerkers om jongeren op een andere manier te vermaken en te activeren. Hier spelen de steden op in zodat ze optimaal van deze upcoming lifestyle kunnen profiteren. Hierdoor zijn de B5 steden een voorbeeld voor Nederland én de rest van de wereld!

Profiteren van Urban Sports

Benieuwd hoe je als gemeente ook kunt profiteren van het succes van Urban Sports? Hoe je jongeren hiermee kunt bereiken en met hen op een andere manier in contact kunt komen? En wil je te weten komen wat het op maatschappelijk, ruimtelijk en economisch vlak kan opleveren? Kom dan naar het tweedaagse Event Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture; Kans voor elke gemeente?! Hier worden de feiten en cijfers gecombineerd met de praktijk.

Twee dagen

Dag één staat voornamelijk in het teken van de inhoudelijke vraagstellingen. Deze komen plenair maar ook in kleine groepen aan thematafels aan bod. Op dag twee gaan we per touringcar langs verschillende Urban Sports locaties in Eindhoven. Hier nemen we een kijkje in de praktijk en vertellen locatievertegenwoordigers meer over de historie, totstandkoming, regie en kosten van de locaties. Urban Sporters laten uiteraard zien hoe de locatie gebruikt wordt. De twee dagen zijn ook los van elkaar te volgen.

Doelgroep

Het tweedaags Event is bedoeld voor vertegenwoordigers van gemeenten (directies sport/ruimtelijke ordening/welzijn/onderwijs), provincies, lokale sportraden, onderwijsinstellingen, leveranciers, verenigingsadviseurs, buurtsportcoaches. En verder iedereen met beleidsmatige belangstelling voor Urban Sports.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Underoath
Bestel tickets donderdag 6 juni Dynamo € 22.50
Of Mice & Men
Bestel tickets dinsdag 13 augustus Dynamo € 23.50
Yaltival
Bestel tickets zondag 30 juni Dynamo € 26.50