Yaltival

boek event i.s.m. Van Piere Boekhandel

zo 30 / jun / 2019

Deuren open 11:30
Hoofdprogramma 12:00
Locatie Dynamo
Ticketprijs €26.50
*servicekosten €1.50

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Boekliefhebbers opgelet! Voorzie je agenda van een groot kruis op zondag 30 juni, want dan vindt YALtival plaats @ Dynamo. Op YALtival ontmoet en bevraag je beroemde (internationale) auteurs, volg je de vetste workshops en masterclasses, kun je deelnemen aan de cosplay wedstrijd, krijg je de leukste goodiebag en maak je kans op toffe prijzen. En dat allemaal voor de schappelijke prijs van 25 euro.

YALtival werd eerder onder de naam Young Adult Summer Bookloving Event door Boekhandel Van Piere georganiseerd. Wegens groot succes hebben Van Piere, Dynamiccon en Dynamo de koppen bij elkaar gestoken om zo voor jou een nog mooier event te organiseren.

Programma

10.00 uur Goodiebag ophalen bij Boekhandel Van Piere.
11.30 uur Ontvangst in Dynamo met boeken- en merchandisemarkt is.
12.00 uur Hoofdprogramma: Interview met auteurs die je niet wilt missen. Inclusief meet & greet
15.00 uur 1ste ronde Workshops / Masterclass
16.00 uur Cosplay
16.30 uur 2de ronde workshops / Masterclass
17.30 uur Loterij en uitslag van de Cosplay wedstrijd

Goed om te weten:
  • Bij Dynamo zijn er kluisjes beschikbaar, dus geen rugklachten voor jou door het boekensjouwen!
  • Dynamo is rolstoeltoegankelijk.
  • Uiteraard staat Boekhandel Van Piere voor je klaar met een grote boekenstand. Wil je zeker zijn van een bepaalde titel? Sla dan op 30 juni je slag in onze boekhandel tussen 10.00 – 12.00 uur aan de Nieuwe Emmasingel 48.
  • Bij Dynamo bestaat de mogelijkheid om een hapje en een drankje te bestellen. Om de hoek zitten ook leuke lunch- en dinerplekjes!
Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar voor €26,50 inclusief servicekosten, hier op de website en bij alle Primera vestigingen.

Bezoek Dynamo met het openbaar vervoer

Dynamo is gelegen op Catharinaplein 21 in het centrum van Eindhoven, tegenover de Catharina kerk. Het is 10 minuten lopen van het centraal station van Eindhoven.

Bezoek Dynamo met de auto

Dynamo is in het centrum van Eindhoven, dus er is genoeg parkeerruimte. De parkeergarage Q-Park De Heuvel ligt om de hoek, bij de Ten Hagestraat 6a.

Internationale auteurs
Emily Barr

Haar nieuwe (Engelstalige) boek verschijnt in mei en heet The girl who came out of the woods. Het speelt zich af in India en Groot-Brittannië, en gaat over een meisje van zestien dat Artemis heet en opgegroeid is in een kleine gemeenschap in de heuvels buiten Mumbai. Haar dorp werd in de jaren negentig opgericht door idealistische backpackers van over de hele wereld, en het is alles wat ze ooit heeft gekend. Wanneer het noodlot toeslaat, merkt ze dat ze de buitenwereld in loopt en alles ervaart wat ze nog nooit heeft meegemaakt. Ze heeft nog nooit elektriciteit gezien, en nu moet ze uitvinden hoe je door een wereld van auto’s, drukte en sociale media navigeert. Wie moet ze vertrouwen, terwijl ze altijd iedereen heeft vertrouwd?
Emily Barr komt naar Yaltival! Je kent Emily Barr waarschijnlijk al van haar twee YA novels: The truth and lies of Ella Black en The one memory of Flora Banks. Talentscout Jeanette van Van Piere heeft een neus voor goede YA boeken dus neem maar van ons aan, dit boek wordt een hit!

Stephanie Garber

Niemand minder dan Stephanie Garber komt naar YAltival! Haar debuut ‘Caraval’ is wereldwijd met open armen ontvangen. ‘Caraval’ is in meer dan dertig landen uitgebracht en zelfs de filmrechten zijn al verkocht. Het derde Engelstalige deel van deze betoverende serie komt in mei uit.

Alice Broadway

Alice Broadway had het idee voor Inkt al jaren geleden, maar ze kreeg het toen niet op papier. Hoofdpersoon Leora liet haar echter niet los. ‘There was something about Leora and her world that wouldn’t leave me alone. Like a first love, Leora was the one I thought about when I went to sleep and when I woke up. Eventually, her persistence paid off, and writing Ink brought me to life as much as it did Leora.’

Boekpresentaties Chinouk Thijssen & Buddy Tegenbosch

Toeval bestaat niet, dit is een match te noemen. Twee auteurs, twee boeken, één vraag: Hoe ver ga jij voor je sport?
Break a leg, deel 2 in de Truth or dance trilogie van Chinouk Thijssen, verschijnt eind deze maand. Het tweede deel over India en haar vriendinnen, die voor het ballet leven. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten op de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker dan vroeger en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods? Hoe ver ga je voor je sport?
In het te verschijnen boek Match van Buddy Tegenbosch vraagt Jim zich dat misschien ook af. Jim voetbalt bij een topclub en krijgt na jaren trainen te horen dat hij mee mag op trainingskamp. Maar Jims zusje Izzy blijkt kanker te hebben. Alweer. Jims wereld stort in, en dat is ook merkbaar op het veld. Hij is minder scherp, minder geconcentreerd, en raakt uiteindelijk ernstig geblesseerd. “Met Match wil ik een verhaal vertellen over doorzetten, over alles opgeven om dat ene doel te bereiken. Om er dan achter te komen dat er één ding nog veel belangrijker is.” – Buddy Tegenbosch.
Tijdens deze boekpresentatie van Chinouk Thijssen en Buddy Tegenbosch blikken zij terug op het schrijfproces en vertellen zij over hun nieuwste boek. Daarna is er tijd om je boek te laten signeren!

Workshopronde 1
Workshop Joost Zuijderduijn – Boekbloggen

Als iemand een bibliofiel is, is hij het wel. Met een moeder als bibliothecaresse en een stage bij Blossom Books kan dat natuurlijk ook niet anders! We hebben het over Joost Zuijderduijn. Vanuit zijn brede interesse blogt hij er op los. Over series. Over films. Over muziek. Over games. Over cosplay. En natuurlijk over boeken! Met deze ruime ervaring wil hij jullie ook wegwijs maken in het land van boekbloggen. In de workshop zul je leren hoe je een (boek)blog opstart. Wat een blogplanning is en hoe deze te gebruiken. Artikelen die geschreven kunnen worden komen aan bod en nog veel meer. Hoe je bijvoorbeeld een opzet kunt maken voor je recensies en hoe je je blogbereik kunt uitbreiden.

Workshop …. – Yoga

Je hoort er veel over, maar wat is het nu precies en wat komt erbij kijken? Je leert de basis tijdens deze workshop. Zeker weten dat je de drukte op je werk, in je leven, de eisen die aan je worden gesteld, de verwachtingen die men van je heeft, beter aan kunt. Weinig inspanning voor heel veel ontspanning.

Workshop InuNeko – Cosplay 101

Voor sommigen is het bekend terrein, maar voor velen een onbekende wereld. Welkom in de wereld van cosplay. Wil jij alle basisprincipes leren van een ervaringsdeskundige? Kom dan naar de workshop cosplay 101 om te leren hoe jij als je favoriete personage naar een event kunt gaan! De workshop wordt gegeven door de cosplay artiesten van InuNeko Cosplay. Met al meerdere cosplay competitie prijzen op hun naam en het feit dat ze workshops in en buiten Nederland geven over alles cosplay, laat zien dat zij de perfecte kandidaat hiervoor zijn!

Workshopronde 2
Workshop Buddy Tegenbosch en Daniëlle Bakhuis – Thriller schrijven

Check 1. Heb je al kippenvel? Daniëlle Bakhuis en Buddy Tegenbosch geven SAMEN een workshop thriller schrijven. Check 2. Heb je nu kippenvel? Buddy en Daniëlle gaan het vooral hebben over hoe je een spannend verhaal verteld. Het is dus ook interessant voor mensen die niet per se een thriller willen gaan schrijven. Zit je zelf met een dilemma of een bepaalde vraag, stel ze zeker aan dit dynamische duo! Het allerleukst vinden ze namelijk om vragen uit het publiek te beantwoorden.

Workshop Jen Minkman – Vertelperspectief

Als iemand zich specialist mag noemen in het Young Adult vak, is het wel Jen Minkman. Als YA-auteur en als eigenaar van Dutch Venture Publishing, weet zij precies hoe je van een idee naar een uitgewerkt YA-boek gaat. Iedere schrijver wil een verhaal vertellen. Maar hoe doe je dat zo goed mogelijk met behulp van vertelperspectief? Daar gaat deze workshop over!
Schrijf jij liever in de ik-vorm of in de hij/zij-vorm? En wat zijn de voordelen en valkuilen van elk perspectief? In deze workshop krijg je meer informatie over perspectieven en doe je een korte schrijfoefening om te kijken wat jou het beste ligt of het beste bij jouw verhaal past.

Workshop Chinouk Thijssen – Trilogie schrijven

Chinouk Thijssen is een echte duizendpoot. Naast het verzamelen van een collectie boeken (die ze op kleur sorteert!), het schrijven van artikelen, boekvloggen, werkt ze als redacteur en als columnist. En ze schrijft ook YA-boeken! Na de release van ‘Truth or Dance’ zijn wij super benieuwd naar deel 2 van de trilogie. Dat is waar Chinouk een workshop over gaat geven, hoe een trilogie te schrijven. Een losstaand boek schrijven vergt al een hoop planning, maar een trilogie is een heel ander verhaal. Waar moet je op letten als je aan een boekenserie begint, hoe werk je de personages per deel uit en hoe ga je als auteur om met veranderingen in de verhaallijn?

Workshop…. – Female Funk

De workshop Female Funk laat je kennis maken met moderne hiphopstijlen zoals popping, waacking en house. De deelneemsters mixen dansstijlen zoals popping, waacking en house tot een vrouwelijk ogende choreografie

Workshop Wendy Brokers – Schrijf- en Drukproces

Wat komt er kijken bij het schrijf- en drukproces van een boek? Heel veel kunnen we je vertellen. En dat is soms overweldigend. Als je nieuw in de schrijfwereld bent en een plek wilt bemachtigen. No worries vanaf nu, Wendy Brokers geeft je een kijkje achter de schermen! Wendy Brokers ken je van De laatste halte, haar debuut in het YA-genre. Ze weet er alles van hoe het is om in een nieuwe wereld terecht te komen. Als verpleegkundige met een jarenlange fascinatie voor schrijven deed ze in 2012 voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd van ‘Boekvoorhaar’ met een autobiografisch verhaal over haar moeder die in 2010 overleed aan de gevolgen van alzheimer. Hierna volgden verschillende autobiografische columns en verhalen.

Workshop Emmy van Ruijven – Quotes illustreren

Met Boekhandel Van Piere als thuishonk waar ze de Leesbeesten Leesclub host, kan Emmy van Ruijven natuurlijk niet ontbreken in het programma van YAltival. Naast boekbloggen (zonenmaan.net) blinkt Emmy uit in illustreren, waar ze in is afgestudeerd. In de workshop gaan we onder leiding van Emmy aan de slag met het illustreren van je lievelingsquote. Uit een boek, uit een liedje of gewoon omdat je het een mooi stukje tekst vindt. Met behulp van voorbeelden gaan we een illustratie op A6 formaat maken en geeft Emmy tips hoe je het beste met een illustratie kunt beginnen.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven