YAltival 2023

Young Adult boek event met Boekhandel van Piere

zo 02 / jul / 2023

Deuren van Piere 10:00
Deuren Dynamo 11:30
Eind Tijd 18:00
Locatie Dynamo
Totaalprijs €30,00
Ticketprijs €28,50

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Boekliefhebbers opgelet! Hét Young Adult boek evenement. Op YALtival ontmoet en bevraag je beroemde (internationale) auteurs, volg je de vetste workshops en masterclasses, krijg je de leukste goodiebag. Hou de website in de gaten voor welke auteurs dit jaar naar Yaltival komen.

Het event werd eerder onder de naam Young Adult Summer Bookloving Event door Boekhandel Van Piere georganiseerd. Wegens groot succes hebben Van Piere en Dynamo de koppen bij elkaar gestoken om zo voor jou een nog mooier event te organiseren.

Workshops

Hier beneden is het gehele workshop aanbod tijdens YAltival te vinden.

De workshops zijn verdeeld in drie rondes; per ronde kun jij je aanmelden voor één workshop. Dit doe je door een kaartje te kopen voor YAltival en in je keuze ook direct de workshops te reserveren*.

De keuze is aan jou om je aan te melden voor iedere workshopronde of minder rondes te kiezen. Vergeet namelijk niet tijd in te plannen om jouw favoriete boeken te laten signeren!

Tijden van de workshops:
Ronde 1: 14.15 – 15.15
Ronde 2: 15.30 – 16.30
Ronde 3: 16.45 – 17.45

*Had je al een kaartje gekocht voor 4 mei, dan heb je een e-mail ontvangen (bekijk ook je spambox) met de aanmeldlink.

Workshop Ronde 1 (14.15 – 15.15)

Workshop ‘Illustratie’ door Till & Dill 
Demi en Lily begonnen Till & Dill als een manier om kunst te combineren met een liefde voor boeken, met de poging om elke nieuwe pagina een extra druppel kleur te geven en de ervaring van het lezen van een boek hiermee nog mooier te maken. Vorig jaar waren zij digitaal aanwezig maar dit jaar verzorgen de meiden hun creatieve workshop maar liefst 2 x op het festival, zodat alle liefhebbers een plekje kunnen reserveren!

Workshop ‘Van droom naar debuut’ door Renske de Wolf
Heb jij de droom om ooit een boek te schrijven? Of ben je er misschien al mee bezig, of zelfs bijna klaar? Dan kan er een hoop op je af komen. Schrijver zijn is zo veel meer dan alleen schrijven. Want waar begin je nou eigenlijk met je verhaal? En hoe zorg je dat je boek wordt uitgegeven en dat mensen het ook echt gaan kopen?

Renske de Wolf, auteur van The Crowfield Chronicles, bespreekt in deze workshop “Van Droom Naar Debut” alle aspecten van het schrijverschap en hoe jij jouw boek tot een succes kunt brengen. Ook zal ze je meenemen in het schrijven van jouw eigen perfecte pitch, die je kunt gebruiken als om je verhaal van de grond te krijgen, maar natuurlijk ook voor als je er klaar voor bent om je uitgever te vinden!

Workshop Ronde 2 (15.30 – 16.30)

Masterclass ‘Hekserij’ door Emmy van Ruijven
Vraag Emmy alles over hekserij! Voor haar nieuwste boek gebruikte Emmy de kennis over hekserij die zij de afgelopen jaren opdeed. Tijdens deze masterclass vertelt zij wat hekserij inhoudt en hoe je het kunt toepassen. En als er ruimte is, gaan we samen aan de slag met magie.

Workshop ‘Fantasy schrijven’ door Rima Orie
Creëer een fantasierijke wereld bewoond door een diverse cast aan personages. Hoe stel je personages samen die je lezers betoveren en het verhaal op hun schouders dragen? Hoe groot moet je wereld zijn voor een wervelend avontuur? Zijn de grenzen van fantasy echt ongelimiteerd? Laat je verbeelding de vrije loop gaan en transformeer je ideeën in knallende avonturen.

Uitgeverspanel met Best of YA, de grootste YA-uitgever van Nederland!
Grijp deze unieke kans om je manuscript te pitchen én inhoudelijk feedback te krijgen. Alice Oseman, Alyson Derrick, Buddy Tegenbosch, Karen M. McManus, Mirjam Mous, Mijke Pelgrim en nog veel meer fantastische auteurs behoren tot Best of YA.
Zie jij jouw naam al tussen dit rijtje staan?

Jij bent niet de enige die stiekem met die droom loopt, maar waar begin je? Een uitgever aanschrijven kan enorm spannend zijn. Wat is belangrijk? En waar letten ze dan op? Tijdens deze uitnodigende Q&A bespreken Susanne Diependaal (uitgever Best of YA) en Arienne Huisman (acquirerend redacteur Best of YA) alles over het uitgeversvak en de relatie tussen schrijvers en hun uitgever.

Je kunt in een ontspannen sfeer, met gelijkgestemden al je vragen stellen én over ideeën sparren. Waardevol? Dat dachten wij ook!

Extra bijzonder aan dit panel: Via loting krijgen 3 bezoekers de mogelijkheid om hun eigen, originele manuscript-idee op het podium te pitchen voor het publiek én de uitgever! Daarnaast krijgt nog één bezoeker de mogelijkheid om een volledig manuscript in te leveren, waarop je na de zomer inhoudelijk feedback zal terugkrijgen. Hoe gaaf!

Houd onze Instagram pagina in de gaten voor de loting.

Workshop Ronde 3 (16.45 – 17.45)

Interview met Renske de Wolf, Lauren Dedroog en Solomonica de Winter
Ze zijn van Nederlandse, en Vlaamse bodem, maar alle drie gaven ze boeken uit in het Engels. Deze drie creatieve dames zullen tijdens het interview met elkaar in gesprek gaan over het schrijverschap en alles wat daarbij komt kijken. Naast hun ervaringen als schrijver zullen ze het ook hebben hun favoriete boeken, katten, karakters en werelden. Dit belooft gezellig te worden!

Workshop ‘Illustratie’ door Till & Dill 
Demi en Lily begonnen Till & Dill als een manier om kunst te combineren met een liefde voor boeken, met de poging om elke nieuwe pagina een extra druppel kleur te geven en de ervaring van het lezen van een boek hiermee nog mooier te maken. Vorig jaar waren zij digitaal aanwezig maar dit jaar verzorgen de meiden hun creatieve workshop maar liefst 2 x op het festival, zodat alle liefhebbers een plekje kunnen reserveren!

Info

Tickets zijn verkrijgbaar voor €30,00 inclusief servicekosten via de link boven aan de pagina. Vanaf 10.00 kun je bij Boekhandel Van Piere langs voor je goodiebag op te halen en lekker te winkelen. Daarna kun je vanaf 11.30 bij Dynamo naar binnen om al te snuffelen bij de Book-ish Market tot het programma om 12.00 begint.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven