In 2021 viert het internationaal graffiti festival Step In The Arena haar 12e editie. Wat in 2010 begon als een festival waarbij talent en gerenommeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide al snel uit tot een van de grootste graffitifestivals van de wereld.

Step in the Arena

Step in de Arena is een graffiti festival in de Eindhovense Berenkuil. Step in the Arena wordt sinds 2010 georganiseerd en kent dit jaar de laatste editie.

Kom op 15 en 16 juni nog één keer kijken naar de verschillende werken van meer dan 150 graffiti artiesten. Tijdens het Step in the Arena weekend wordt er gewerkt aan de creatieve transformatie van Europa’s grootste Hall of Fame: De Berenkuil.

Step in the Arena is een groots graffitifestival; 17.500 spuitbussen en meer dan 3.000 liter latex zijn er in de afgelopen jaren doorheen gegaan.
Het festival wordt, mede door de internationale line up en ongedwongen sfeer, beschouwd als een belangrijk evenement op graffiti gebied. Tijdens het festival kun je alle soorten graffiti en straatkunsten zien: letters, cartoon, fotorealisme en postmoderne graffiti. In krap tien jaar is dit festival uitgegroeid tot een gerenommeerd festival waar niet alleen steeds meer toeschouwers, maar vooral ook internationale artiesten naartoe komen.

Aftermovie Step in the Arena 2023

Naast Step in the Arena vonden er in 2021 tm 2023 nog verschillende side-events plaats:

Waaronder Step in the Arena Extra.
Op de vrijdag voor het festival hebben we Step in the Arena een extra verdiepingsslag gegeven met het organiseren van Step in the Arena Extra. Het programma bestaat oa uit de filmscreening van de Tsjechische film ‘Girl Power’, over vrouwelijke graffitischrijvers. Na de screening volgt een gesprek met de Tsjechische graffiti artieste en director van de film, Sany en Mickey/Mick La Rock, een van de eerste vrouwelijke graffitischrijvers van Europa. Tevens werd er een korte presentatie gegeven over de Aeresol Alliance. Een Jonge alliantie die zich inzet voor duurzaamheid binnen de graffitiscene.

Tevens ook de Mural Videolab.
De eerste televisie-uitzending was op 2 oktober 1961. Dit gebeurde in het Natuurkundig Laboratorium (NatLab) van Philips in Eindhoven. Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum maakt kunstenaar Markus Genesius/Wow123 een imposante muurschildering genaamd Back to my Roots. In het Philips Museum was een kleine expositie te zien van zijn werk. In samenwerking met het Instituut Beeld en Geluid waren er online rondleidingen te volgen door het museum

Sinds 2011 vindt de Kidsbattle plaats. Ongeveer 250 kinderen van verschillende basisscholen uit Eindhoven leren tijdens dit project te werken met de spuitbus en nemen het tegen elkaar op tijdens de Kidbsbattle in de Berenkuil.

Step in The Arena en Kidsbattle zijn onderdeel van Dynamo.