In 2021 viert het internationaal graffiti festival Step In The Arena haar 12e editie. Wat in 2010 begon als een festival waarbij talent en gerenommeerde artiesten elkaar konden ontmoeten, groeide al snel uit tot een van de grootste graffitifestivals van de wereld.

Step in the Arena

Step in de Arena is een jaarlijks terugkerend graffiti festival in de Eindhovense Berenkuil.

Met een line up bestaande uit meer dan 150 graffiti artiesten uit zeker 40 landen wordt het hele Step in the Arena weekend gewerkt aan de creatieve transformatie van Europa’s grootste Hall of Fame: De Berenkuil. Step in the Arena is een groots graffitifestival; 17.500 spuitbussen en meer dan 3.000 liter latex zijn er in de afgelopen jaren doorheen gegaan.
Het festival wordt, mede door de internationale line up en ongedwongen sfeer, beschouwd als een belangrijk evenement op graffiti gebied. Tijdens het festival kun je alle soorten graffiti en straatkunsten zien: letters, cartoon, fotorealisme en postmoderne graffiti. In krap tien jaar is dit festival uitgegroeid tot een gerenommeerd festival waar niet alleen steeds meer toeschouwers, maar vooral ook internationale artiesten naartoe komen.

Aftermovie covid-proof Step in the Arena 2020

Naast het weekend zelf vinden er ook nog verschillende side-events plaats:

Waaronder Mural Videolab, waarbij de Duitse artiest Markus Genesius het Videolab op Strijp-S gaat voorzien van een creatieve laag. Daarnaast is er ook een Expositie in het Philipsmuseum door Markus Genisius.

Eerder het jaar, vindt de Kidsbattle plaats. Ongeveer 500 kinderen van verschillende basisscholen uit Eindhoven leren tijdens dit project te werken met de spuitbus en nemen het tegen elkaar op tijdens de Kidbsbattle in de Berenkuil.

Step in The Arena en Kidsbattle zijn onderdeel van Dynamo.