UrbanLab is het urban talentontwikkeling platform binnen Dynamo waar jong talent de kans krijgt zich te ontwikkelen naar TOPtalent.

Word vrijwilliger! UrbanLab040 programma

UrbanLab040, voor en door de urban wereld. Iedereen die zich ook maar enigszins urban voelt heeft hier een thuis, en samen brouwen we in ons lab verder. Elke urban stijl heeft hier een plekje, zelfs als deze stijl nog niet bestaat. Altijd op zoek naar vernieuwing en paraat om te bouwen aan de communities. Wij streven naar persoonlijke groei, zodat talenten zich kunnen ontwikkelen tot supersterren. Wij zijn een mengsel van lef, creativiteit, originaliteit, vindingrijkheid, kracht en avontuur. Wij, zijn UrbanLab040

Missie

UrbanLab040 wil jongeren inspireren om hun passie te ontwikkelen binnen de urban culture. Dit doen wij door community’s te bouwen, jongeren zichzelf te laten ontwikkelen en klaar te stomen voor het leven van een urban professional. Op deze manier creëert UrbanLab040 kansen voor jongeren en blijft de urban culture groeien.

Freerunners, Rappers, Breakdancers, MCs, Trickers, Streetballers, DJ’s, Poppers, Lockers, Housedancers, Dichters, Poëten en nog veel meer. Door de veelzijdigheid van UrbanLab040 lopen er bij ons veel talenten rond van verschillende urban disciplines. Binnen deze disciplines organiseert UrbanLab en haar vrijwilligers wekelijkse lessen, events, workshops, jams, festival & battles binnen en buiten Dynamo.

Check hier ons brandbook.

Dynamo

UrbanLab040 is onderdeel van Dynamo: een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Lees meer over Dynamo.

Werkwijze: ILW

Door het experimenteren met talentontwikkeling heeft UrbanLab040 door de jaren heen een formule ontwikkeld. Een formule die naadloos aansluit op onze visie op het gebied van talent ontwikkeling. Deze methodiek staat bekend als de ILW-methode. ILW staat voor Inspireren – Leren – Werken. Hierbij staat het talent centraal en dient zijn ontwikkeling de interesses van de urbanier. Die inspiratie en passie zetten ze zelf om in kennis en vaardigheden. Daarmee beschikken zij over een uitstekende opstap naar een zelfstandig bestaan: op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger.

Lees meer over ILW.

Nieuws meer nieuws
Corona Survival Kid 29 december 2020

De wereld staat nog altijd op zijn kop. We zitten opnieuw in een lockdown. Zullen we er samen voor zorgen…

Lees meer
Ik ga KEIHARD 29 december 2020

Met Dynamo jeugdwerk ga je op oudjaarsdag keihard knallen met muziek! Want 2020 was een rotjaar en dat gaan we met muziek uitblazen! Dus pomp die speakers en doe mee!

Lees meer
Subsidie voor UrbanLab040 2021 – 2022 niet gehonoreerd 17 december 2020

Ondanks dat UrbanLab040 positieve feedback heeft gekregen op haar inhoudelijk plan, is de subsidie aanvraag bij Cultuur Eindhoven voor de…

Lees meer