ULAB, voor en door de urban wereld. Iedereen die zich ook maar enigszins urban voelt heeft hier een thuis, en samen brouwen we in ons lab verder. Elke urban stijl heeft hier een plekje, zelfs als deze stijl nog niet bestaat. Altijd op zoek naar vernieuwing en paraat om te bouwen aan de communities. Wij streven naar persoonlijke groei, zodat talenten zich kunnen ontwikkelen tot supersterren. Wij zijn een mengsel van lef, creativiteit, originaliteit, vindingrijkheid, kracht en avontuur. Wij, zijn ULAB

Missie
ULAB wil jongeren inspireren om hun passie te ontwikkelen binnen de urban culture. Dit doen wij door community’s te bouwen, jongeren zichzelf te laten ontwikkelen en klaar te stomen voor het leven van een urban professional. Op deze manier creëert ULAB kansen voor jongeren en blijft de urban culture groeien.

Rappers, MC’s, DJ’s, waackers, poppers, housedancers, dichters, poëten en nog veel meer. Door de veelzijdigheid van ULAB lopen er bij ons veel talenten rond van verschillende urban disciplines. Binnen deze disciplines organiseert ULAB en haar vrijwilligers wekelijkse lessen, events, workshops, jams, festival & battles binnen en buiten Dynamo.

Check hier ons brandbook.

Dynamo
ULAB is onderdeel van Dynamo: een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. Ook zijn de subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Lees meer over Dynamo.

Werkwijze: ILW
Door het experimenteren met talentontwikkeling heeft ULAB door de jaren heen een formule ontwikkeld. Een formule die naadloos aansluit op onze visie op het gebied van talent ontwikkeling. Deze methodiek staat bekend als de ILW-methode. ILW staat voor Inspireren – Leren – Werken. Hierbij staat het talent centraal en dient zijn ontwikkeling de interesses van de urbanier. Die inspiratie en passie zetten ze zelf om in kennis en vaardigheden. Daarmee beschikken zij over een uitstekende opstap naar een zelfstandig bestaan: op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger.

Lees meer over ILW.