Freestyle Voetbal is een attractieve, energieke en dynamische sport. Freestyle is het kunstzinnige broertje van het ‘gewone’ voetbal, waarbij het draait om al hooghoudend trucs uit te voeren met een bal. De freestylers halen als ware kunstenaars allerlei trucs uit met de bal. Freestyle voetbal heeft zich ontwikkeld in de beginjaren 2000 en is zeer populair onder de jongeren.

Het enige wat je nodig hebt is een bal. Het is een sport en kunstvorm die door iedereen kan worden beoefend. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen wat te doen. De freestyle voetbal community kan wel gezien worden als één grote familie. Het maakt niet uit welke niveau-, sociale-, ras-, culturele- en geloofsverschillen er zijn, iedereen is één. Naast de technische vaardigheden geeft het ook een boost aan persoonlijke vaardigheden. In de vorm van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en creativiteit. Freestyle voetbal vormt je dus niet alleen als sporter – artiest, maar zeker ook als mens.

Freestyle voetbal in Dynamo

Sinds 2019 werkt Dynamo samen met stichting Freestyle Voetbal Nederland. Zo organiseren wij samen freestyle voetbal jams, workshops en verschillende evenementen, waaronder het jaarlijkse NK Freestyle Voetbal. Tijdens het kampioenschap in Dynamo, gaan de freestylers de strijd aan om bekroond te worden als de nieuwe Nederlands kampioen. Dit gebeurt tijdens een 1 vs 1 battle. Zo krijgt elke freestyler 3 rondes om zichzelf te bewijzen. Ze halen als ware kunstenaars allerlei trucs uit met de bal: zittend, staand, met het hoofd, knieën, schouders en op de handen. Allemaal vanuit het hooghouden.

Freestyle Voetbal Workshop

Op zaterdag 14 oktober zijn er kennismakingsworkshops freestyle voetbal. De workshop is gratis, wel is het van belang om je in te schrijven zie, registratieformulier hieronder. Zorg ervoor dat je een bal en zaalschoenen meeneemt. Tijdens de workshop leer de basis van freestyle voetbal. Zo ga je aan de slag met trucs als Rondje om de Wereld, de Bal in de Nek leggen en Zittende Trucs. Dit gebeurt allemaal op de locatie waar het Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal jaarlijks wordt georganiseerd! Daar wil je toch ook bij zijn?!
Hopelijk tot dan!

Locatie: Gymzaal Dynamo, Catharinaplein 21, Eindhoven
Tijden: 13:00 – 15:00 uur

Schrijf je nu in voor zaterdag 14 oktober via deze link.

NK Freestyle Voetbal

Het officiële Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 16 september 2023! En daarbij houd het nog niet op. Namelijk op zondag 17 september staat de afterjam met open competitie centraal. Dat allemaal georganiseerd in Dynamo, Eindhoven.

De beste freestylers (nieuwe talenten, dames & heren) van Nederland komen bijeen om die ene titel, Nederlands Kampioen worden. Het zal weer een groot spektakel worden. Dus schrijf de data in de agenda! Tickets voor het NK Freestyle Voetbal zijn vanaf nu verkrijgbaar via Ticketmaster. Klik hier voor meer informatie rondom het evenement.