Bridge Festival: Corrosion of Conformity

Support: Plainride

vr 12 / mei / 2023

Stijl Rock
Doors 19:30
Aanvang show 20:15
Curfew 23:00
Locatie Mainstage
Ticketprijs € 20,00

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Op vrijdag 12 mei komt Corrosion of Conformity naar Dynamo samen met Plainride! Deze show is onderdeel van BRIDGE Festival, wat georganiseerd wordt door Muziekgebouw en Effenaar en mede mogelijk gemaakt wordt door Stichting Brainport.

Corrosion of Conformity

Corrosion of Conformity bundeld opnieuw hun krachten met gitarist en zanger Pepper Keenan voor de aankomende tours in UK/EU en de Verenigde Staten. De band is van origine een hardcore punk en heavy metal crossover act en bereikte succes met hun album “Blind” in 1991. Dat traject werd ook doorgezet met albums “Deliverance” en “Wiseblood”. Tours met onder andere Metallica, Clutch en Eyehategod volgde. Helaas besloot Keenan in 2006 om de band te verlaten om zijn energie te focussen op zijn andere band “Down”. Na alle jaren keert hij eindelijk terug voor deze langverwachte reunië!
Corrosionofconformity.com

Plainride

De band afkomstig uit Keulen, Duitsland ontstond in 2013 en heeft zich sindsdien neergezet als een van de rising stars van de Duitse Heavy Rock scene. Plainride past niet in het retro stoner hokje, of de moderne hard rock clique, maar heeft een reputatie gecreërd met hun eclectische musicale reportaire en high-energy live shows. Er wordt al geëxpirimenteerd met onder andere violen, orgels en harmonica sinds het begin van hun muzikale carriere. Sinds 2013 heeft de band twee albums uitgebracht; “Return of the Jackalope” (2014) en “Life On Ares” (2018). Tijdens de pandemie bracht de band nieuwe muziek uit en maken ze zich klaar voor de releasie van hun nieuwe, selftitled album!
Facebook.com/plainride

BRIDGE Festival

BRIDGE Festival is een splinternieuw allround gitaarfestival in Eindhoven dat georganiseerd wordt door Effenaar en Muziekgebouw. Gedurende 5 dagen staat de Brainportregio in het tekenen van gitaarmuziek: van klassiek tot blues, van jazz tot rock en flamenco tot pop. Naast livemuziek is er ook plek voor workshop, masterclasses, een beurs en allerlei andere activiteiten.

Naast een aantal speciale concerten waarvoor een tickets aangeschaft moet worden, is er van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei ook gratis programma in het centrum van Eindhoven. Dit programma is verdeeld over vijf locaties; Café Wilhelmina, Altstadt, De Rozenknop, The Jack en Effenaar Kleine Zaal. Op zondag 14 mei komen hier nog twee grote buitenpodia bij op het Wilhelmina- en 18 Septemberplein.

Alle informatie over het festival en de voorverkoop is terug te vinden op de website: www.bridgefestival.com.

Info

Tickets voor deze show zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 1 februari om 11.00u voor € 20,- inclusief servicekosten.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Mainstage Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Overruled + Defazer 2024
Bestel tickets zaterdag 23 november Dynamo € 11,50
Rages of Sin 2024
Bestel tickets zaterdag 3 augustus Dynamo € 11,50
Downset
Bestel tickets vrijdag 7 juni Dynamo € 21,50