Constant Mongrel

+ support + DJWEEFTEEF

vr 14 / jun / 2019

Stijl Rock
Doors 20:00
Show 20:45
Locatie Basement

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Een waar first world problem Heeft zich voor gedaan. Twee punk shows op een avond in dezelfde stad. Om ervoor te zorgen dat jullie niet hoeven te kiezen is er voor gekozen om de twee shows samen te voegen en het geheel naar het Stroomhuis te verplaatsen.

Info: https://www.facebook.com/events/1290567224451103/

 

 

CONSTANT MONGREL
Zo een keer in de paar jaar komt je favoriete platenlabel ineens met een release op de proppen waarvoor de term “vreemde eend in de bijt” lijkt te zijn uitgevonden. Zo bracht “La Vida Es Un Mus” in 2018 LIVING IN EXCELLENCE van de uit Melbourne afkomstige postpunk act  CONSTANT MONGREL. Waar de trouwe fans van het label wellicht een smerige, noisey, botte, opgefokte en punky hardcore plaat verwachten bleek het geluid toch een stukkie anders.

Vanaf opener ‘600 pounds’ is gelijk duidelijk dat het allemaal wat minder hard maar zeker niet minder duister en politiek is. De bass line lijkt een hypnotiserend effect te hebben en de tekst grijpt je vanaf het begin bij je strot; “Another Bomb dropped in Europe today, Isis they say” en knijpt er langzaam je laatste beetje lucht uit. Om er vervolgens met de tien daaropvolgende nummers alles aan doet om je ongemakkelijk te laten voelen.

Constant Mongrel is uiterst geschikt voor iedereen die zijn Joy Division het liefst doorspekt heeft met punk en graag Crocodile Dundee quotes richting het podium slingert tussen de nummers door. Een ding is zeker, aan dit Australisch kwartet gaan we de komende jaren nog veel plezier beleven!

Living in Exellence is een parel en de band weet op de plaat perfect een wereld die op de rand van politiek verval staat te omschrijven. Het is dan ook niet gek dat de plaat bij veel liefhebbers van punk/hardcore/wave hoog op het jaarlijstje is geëindigd in 2018. Ondanks dat het muzikaal en tekstueel schuurt als een hand zand tussen je billen is het geheel toch een uiterst fijne mix om lekker op los kan gaan.

https://constantmongrel.bandcamp.com
www.facebook.com/constantmongrel1

 

 

Video’s
Locatie
Dynamo Eindhoven - Basement Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven