Devin Townsend Project

wo 30 / jun / 2010

Locatie Dynamo

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Devin Townsend was als 19-jarige te horen op het album Sex and Religion van Steve Vai. Daarna startte hij zijn eigen band, Strapping Young Lad (SYL), een agressieve, snelle metal-band. Om muziek te maken die niet in de stijl van Strapping Young Lad paste, bracht Devin Townsend een reeks eigenzinnige solo-albums uit, waarvoor hij alle muziek zelf schreef en de productie (volledig of gedeeltelijk) op zich nam.
Kenmerkend voor Devin Townsends muziek is het volle geluid, dat hij bereikt door verschillende geluidslagen over elkaar te leggen. Zo versmelt hij soms verschillende opnames van hetzelfde instrument (bv. gitaar), om precies de klank te krijgen die hij in zijn hoofd heeft. Hij neemt ook zijn eigen stem meermaals in achtergrondzang op, als een soort Choir of Devys, dat constant door de muziek spookt.
Onder de noemer The Devin Townsend Project maakt hij in 2009 twee formidabele platen waarop ambient klanken afgewisseld worden met stevige metal. In 2011 verschijnen de albums Ghost en Deconstruction.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Party Cannon
Bestel tickets vrijdag 17 mei Dynamo € 16,50
Step In The Arena
Bestel tickets zaterdag 15 juni De Berenkuil Gratis
Queer Art Club – Accessories
Bestel tickets zaterdag 29 juni Dynamo € 5,00