The Maple Room + San Andreas

w/ Pocket Rocket + So Called Celeste

vr 12 / dec / 2008

Locatie Dynamo

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Volgens hun officiële site is The.Maple.Room één van de hardst werkende en snelst groeiende emocorebands die Belgie rijk is. Met hun full-length debuut ‘Uncover Everyone’ laten deze jonge honden van niet alleen gelijkgestemde landgenoten een poepje ruiken, ze bewijzen eveneens dat ze de vergelijking met internationale gevestigde waarden, als daar zijn Funeral For A Friend en vooral From Autum To Ashes, best kunnen doorstaan.

Met het zeer gevarieerde ‘Emily Can Be’ wordt het startschot voor veertig minuten fris emogeweld gegeven. Net als het reeds eerder vernoemde From Autumn To Ashes beschikt ook The.Maple.Room over twee zangers: eentje voor de cleane vocals en eentje die zich over het betere brul– en schreeuwwerk mag ontfermen. Vooral de beuknummers ‘Anxiety Will Tell Us All’, ‘Forget That The Last Word Is Spoken’ en ‘A Ristretto At San Marco’s’ liggen lekker vet in het gehoor en tonen de kwaliteiten van The.Maple.Room: een quasi perfecte samenzang, een stevige ritmesectie en allesvernietigend gitaarwerk. Op de vraag of er op ‘Uncover Everyone’ ook iets valt aan te merken, kan ik bevestigend antwoorden : na een achttal nummers komen de cleane vocals me een beetje de strot uit en begin ik bijna om meer gebrul te smeken. Ook het akoestische niemendalletje ‘My Last Suicide’ lijkt me tussen al het geweld een beetje misplaatst.

The.Maple.Room heeft met ‘Uncover Everyone’ één van de beste Belgische emoplaten ooit gemaakt. Naar het einde toe, de uitstekende afsluiter ‘Hammer These Windows’ ten spijt, beginnen de minpuntjes zich echter op te stapelen, waardoor de teller slechts op drieëneenhalf sterretje blijft steken. Hier had absoluut nóg meer ingezeten.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Queer Art Club – Soapstone + paint
Bestel tickets zaterdag 27 april Dynamo € 5,00
Twenty One Pilots Fan Party
Bestel tickets donderdag 23 mei Dynamo € 10,00
Vended
Bestel tickets woensdag 22 mei Dynamo € 22,50