De liefde voor muziek en dans is sinds jongs af aan altijd Nkosi zijn passie geweest. Oorspronkelijk komt hij uit Angola waar muziek en dans vaak wordt betrokken in zijn cultuur.
Vanaf 2012 na in aanmerking te zijn gekomen met de housedance event “Summerdanceforever” in Paradiso Amsterdam is hij zo geïnspireerd om gerichter te gaan trainen en zich te verdiepen in de liefde voor deze dansstijl genaamd Housedance.
Jarenlang heeft hij zich verdiept in housedance maar ook allerlei verschillende dansstijlen zoals, Afro, Footworkjazz, Breakdance, Hiphop, Popping en vele andere stijlen.
Naast al deze ervaringen heeft hij door de tijd heen aan verschillende dance battles deelgenomen, onder andere het event “Housedanceforever” waar hij tot aan de kwartfinale kwam.

Omdat hij zo gedreven is en vol passie voor deze muziek, heeft hij ook verschillende bekende House DJ’s uit New York en Chicago live ontmoet, zoals; Larry Heard en Omar S.
Nkosi Matondo In zijn eigen woorden; “werkelijk het voelt alsof je terug in de eind jaren 70’ begin jaren 80’  beland wanneer zij de muziek draaien”.

Terwijl hij zich steeds meer verdiept in zijn passie met muziek en dans, en zelf ook deel is van de ‘HouseCollective’ Housedance organisatie crew, is hij ook bezig met het presenteren van housemusic clubbing evenement genaamd “Housethevibe?!”

Zijn visie:
“Als je als persoon in jezelf gelooft, en je accepteert jezelf volledig, dan kun je jezelf ook sterker maken en meer uiten als persoon omdat je weet wie je bent.
Ik zelf kom uit de regio van Afrika daar is muziek en dans al inbegrepen in de cultuur, maar dat zou niet betekenen dat ik mij meer of minder uit dan een ander met muziek en dans. Zoals ik al heb verteld is het belangrijk jezelf volledig te zijn en te uiten wie jezelf werkelijk bent. Dat is uiteindelijk het mooist om naar te kijken. Dit is wat ik graag iedereen zou willen meegeven.”

Zijn moto is:
“ If you like the music enjoy the dance”