Dans is sinds jongs af aan Shahin’s passie geweest. Vanaf 2010 is hij gerichter gaan trainen en heeft hij de keuze gemaakt om zich in een meer professionele richting te bewegen. Hij heeft jarenlang getraind in verschillende dansstijlen, maar zijn specialisatie ligt bij de stijlen waacking en vogue.

Shahin Damka heeft al veel mogen rondreizen, onder andere naar de Verenigde Staten, om kennis te vergaren over dans. Sinds 2011 neemt hij deel aan battles en wedstrijden in Nederland, Europa en Amerika. Zo heeft hij onder andere de europese voorronde van Waackfest gewonnen in de categorie waacking maar tevens in de categorie vogue bij de finales van Waackfest in Los Angeles.

Ook heeft hij ervaring in theater. Zo is hij onderdeel van de cast van Traces, een theartervoorstelling dat hiphop en contemporary samenbrengt en dat gechoreografeerd is door Johnny Lloyd.
Ten slotte heeft Shahin ook bijdragen aan de battle-scene in Eindhoven door mede het concept te ontwikkelen voor de all-funk battle Holy Funk, waarvan dit jaar de vierde editie heeft plaatsgevonden en mede de pre-party vormde van Emoves.

Video’s