Datum: vrijdag 17 maart

Dynamo is een grote organisatie met meer dan 200 vrijwilligers, iedere vrijwilliger heeft zijn eigen bijzondere verhaal. In de reeks: ‘’Dynamo stelt zich voor’’, zetten wij elke maand een vrijwilliger extra in de spotlight. Deze maand is dat Indy Gulickx

Zou je willen beginnen met jezelf voor te stellen?

Mijn naam is Indy Gulickx en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Veldhoven (een dorpje naast Eindhoven). Hier woon ik nog steeds. Inmiddels werk ik al ruim drie jaar bij Dynamo.

Hoe ben je bij Dynamo terecht gekomen?

Dat is best wel een cool verhaal. Ik kwam vanaf mijn tiende al bij Dynamo voor de dans wedstrijden die hier georganiseerd werken. Al vanaf het eerste moment keek ik mijn ogen uit en dacht ik ‘hier moet ik later echt gaan werken’. Het voelde vanaf het eerste moment als zo een bruisende plek waar ik mezelf helemaal tussen zag zitten.

Een aantal jaar later zat ik op de Grafische opleiding bij Sint Lucas en moest ik mijn eerste stage gaan zoeken. Natuurlijk dacht ik direct: ‘’ik ga het bij Dynamo proberen’’ en solliciteerde. Gelukkig heb ik dit gedaan, want ik werd aangenomen! Via deze weg heb ik mijn eerste stage als Grafisch vormgever gelopen bij Dynamo.

Als ik terugkijk zou ik die eerste stage beschrijven als erg dynamisch en variërend. Elke dag was anders. Je maakt tijdens het werk kennis met zoveel verschillende doelgroepen, mensen en bovendien heel veel netwerken. Vooral de gesprekken die ik had met mijn collega’s en de mensen waarmee ik werkte zijn blijven hangen, elke dag was weer even leuk. Daarnaast vond ik de vrijheid heel erg fijn. Normaal krijg je op een stage bepaalde richtlijnen waar je je aan moet houden. Bij Dynamo mocht ik mijn eigen opdrachten kiezen, dit gaf me het gevoel dat ik me echt helemaal mocht uitleven.

Wat was de volgende stap na je stage?

Ik ben nog een keer teruggekomen voor mijn volgende stage, wat deze keer voor mijn afstuderen was. Dat was een keuze waar ik helemaal niet lang over na hoefde te denken. Ik miste het gewoon heel erg. Deze keer legde ik samen met mijn begeleiders nog hogere doelen zodat ik mezelf steeds verder kon ontwikkelen.

Na de afstudeerstage wilde Dynamo nog niet van me af en hebben ze me ingehuurd als zzp’er gezien ik werk als grafisch vormgever. Ik kreeg de opdrachten die voor de grafisch design stagiaires nog net iets te hoog gegrepen waren.

Daarnaast ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan. Hiervoor hou ik me vooral bezig met stage management en band begeleider. Ik vind het echt heel tof om op zoveel verschillende manieren met Dynamo te mogen samenwerken.

Hoe speelt Dynamo een rol in jouw leven?

Dynamo had en heeft nog steeds een hele grote rol in mijn leven. Ze hebben me op zoveel manieren enorm gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen. Dit hebben ze niet alleen gedaan door me te ondersteunen in het ontwikkelen van mijn loopbaan, maar ook op mentale vlakken ben ik gegroeid. Iedereen staat altijd open om hulp aan te beiden waar dat nodig is.

Naast de persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt heb ik ook levenslange vriendschappen gemaakt tijdens mijn tijd bij Dynamo. Om het samen te vatten zou ik het gewoon beschrijven als een inspirerende plek waar ik elke week wel te vinden ben.

Wat is het gevoel wat je krijgt bij Dynamo?

Het gevoel wat bij mij opkomt wanneer ik aan Dynamo denk is gewoon puur enthousiasme. Iedereen die hier werkt heeft zoveel passie voor zijn werk en voor de organisatie dat het gewoon aanstekelijk werkt.

Als je Dynamo met een zin zou moeten beschrijven, hoe zou je die zin formuleren?

Dynamo beschrijven is echt heel lastig gezien het voor zoveel dingen staat en zoveel dingen doet voor allerlei doelgroepen. Ik zou het wel in een woord kunnen beschrijven en dat is: ‘chaos’, maar wel een hele leuke chaos! Iedereen zet zich in voor het bedrijf en doet zoveel dat soms dingen wel eens door elkaar kunnen lopen.

Welk effect heeft jou werk bij Dynamo gehad op je eigen toekomst?

Ik ben er al vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met Dynamo mee bezig om hier uiteindelijk ook echt aan het werk te gaan. Dat is door mijn werk als grafisch vormgever ook gelukt. Daarnaast zorgt Dynamo ervoor dat ik een netwerk kan opbouwen die ik de rest van mijn toekomst met me mee zal nemen. Ten tweede geeft Dynamo mij de kans om eigen evenementen op te zetten. Wanneer jij een goed idee hebt zal Dynamo jou ondersteunen om dit ook echt werkelijkheid te laten worden.

Ten slotte zie ik Dynamo ook in de toekomst als een plek waar ik altijd mijn creativiteit kan uiten. Precies om die reden kan ik ook echt geen toekomst zien waar Dynamo geen rol in speelt.