Dag Maandag
Tijd 20:15 - 21:15
Locatie Gym
Docent(en) Shahin Damka
Niveau Beginner
Tickets Stel een vraag
Waacking is een dansstijl dat is ontstaan in de vroege jaren 70 in Los Angeles, California. Het vind zijn oorsprong in clubs in Hollywood waar de zwarte en latinx LHBTQ-gemeenschap in dans vorm zichzelf gaven aan de worstelingen die zijn ervaarden in het dagelijks leven. De gemeenschap voor wie dagelijkse discriminatie een feit was kwam samen in de underground club scene en vierden daar optimale vrijheid. Op de beats van vurige disco muziek vertelde ze hun verhaal en acteerden al hun fantasieën uit op de dansvloer. Inspiratie vonden ze in de ‘stomme’ Hollywood films, waarbij sterren als Greta Garbo en Marlene Dietrich een voorbeeldrol hadden. Waacking werd eind jaren 70 meer zichtbaar buiten de LHBTQ-gemeenschap, omdat meer mensen de expressieve aard van de dans omarmden. Zo zien we de dans zelfs terug in programma’s als Soultrain en films als Breakin’. Begin jaren 2000 wordt interesse voor de dans weer aangewakkerd en zien de eerste generatie waackers in dat de expressie van de dansstijl iets is dat mensen ook vandaag de dag aanspreekt. Met de her opkomst is waacking zich nu aan het spreiden over de hele wereld.
Waacking

Tijdens de lessen zullen onder andere punking, posing, arm control en musicaliteit aan bod komen. Hoewel Shahin als afgestudeerd historicus graag teruggrijpt naar de geschiedenis van de dans, zal hij je begeleiden in het eigen maken van deze dansstijl die al sinds de jaren 70 bestaat. Zijn doel is voornamelijk dat je fun hebt en dat je je vrij voelt, want compleet jezelf zijn is datgene wat hem het meeste aanspreekt in waacking.

Kosten

– Lessen reeks (10 lessen): €50,-
– Halve reeks (5 lessen): €25,-
– Losse les: €7,-
– Fierce combi package (vogue en waacking): €75,- / €35,-

Koop je ticket aan de balie of bestel ze alvast online!
Registreer je hier als member.

Koop hier je tickets!

Lesrooster 2020 – 2021

Start nieuwe reeksen en instroommoment:
–  23 november t/m 08 februari 2021; 10 lessen

Corona-maatregelen Dynamo

Op dit moment heeft dynamo nog géén open deur beleid. Dit betekend dat je, wanneer je deel wilt nemen aan een les of open training, je eerst telefonisch aan zult moeten melden. Claim voortijdig je spot voor de open training door te bellen naar de Dynamo balie: 040-2393110, dit kan elke werkdag tussen 8.30-20.00 uur.

Alleen met ticket en telefonische aanmelding kun je meedoen met de lessen.

Je kunt vanaf 5 minuten voor aanvang verzamelen bij de vooringang van Dynamo. De beheerder of docent zal stipt op de minuut de deur open doen en je naar de ruimte begeleiden. Kom je deelnemen? Volg dan de instructies van het personeel op en volg de aangegeven looproutes. Bedankt voor het begrip.

Vakanties en feestdagen

– Herfstvakantie: 17 oktober t/m 25 oktober 2020
– Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021
– Carnavalsvakantie: 13 februari t/m 21 februari 2021
– Goede vrijdag: 2 april 2021
– Pasen: 4 en 5 april 2021
– Mei vakantie: 1 mei t/m 9 mei 2021
– Hemelvaartsdag: 13 mei 2020
– Pinksteren: 23 mei en 24 mei 2021
– Zomervakantie 24 juli t/m 5 september 2021

Shahin Damka

Dans is sinds jongs af aan Shahin’s passie geweest. Vanaf 2010 is hij gerichter gaan trainen en heeft hij de…

Lees meer

Heb je vragen over onze Waacking lessen, vul dan het contactformulier in:

Contact Waacking

  • Ik wil mij aanmelden voor een les:
Foto's