Dag Maandag
Tijd 20:15 - 21:15
Locatie Gym
Docent(en) Shahin Damka
Niveau Beginner
Tickets Stel een vraag

De zomervakantie is begonnen, tot en met 5 september zijn er geen lessen. In de tussentijd worden er leuke workshops gehouden, houd hiervoor onze social media kanalen in de gaten.

Waacking is een dansstijl dat is ontstaan in de vroege jaren 70 in Los Angeles, California. Het vind zijn oorsprong in clubs in Hollywood waar de zwarte en latinx LHBTQ-gemeenschap in dansvorm zichzelf gaven aan de worstelingen die zij ervaarden in het dagelijks leven. De gemeenschap voor wie dagelijkse discriminatie een feit was kwam samen in de underground club scene en vierden daar optimale vrijheid. Op de beats van vurige disco muziek vertelden ze hun verhaal en voerden al hun fantasieën uit op de dansvloer. Inspiratie vonden ze in de ‘stomme’ Hollywood films, waarbij sterren als Greta Garbo en Marlene Dietrich een voorbeeldrol hadden. Waacking werd eind jaren 70 meer zichtbaar buiten de LHBTQ-gemeenschap, omdat meer mensen de expressieve aard van de dans omarmden. Zo zien we de dans zelfs terug in programma’s als Soultrain en films als Breakin’. Begin jaren 2000 wordt interesse voor de dans weer aangewakkerd en zien de eerste generatie waackers in dat de expressie van de dansstijl iets is dat mensen ook vandaag de dag aanspreekt. Sinds deze wederopkomst neemt vandaag de dag de populariteit aan waacking nog steeds toe.

Tijdens de lessen zullen onder andere punking, posing, arm control en musicaliteit aan bod komen. Hoewel Shahin als afgestudeerd historicus graag teruggrijpt naar de geschiedenis van de dans, zal hij je begeleiden in het eigen maken van deze dansstijl die al sinds de jaren 70 bestaat. Zijn doel is voornamelijk dat je fun hebt en dat je je vrij voelt, want compleet jezelf zijn is datgene wat hem het meeste aanspreekt in waacking.

Kosten
– Losse les: €7,-
Vanaf 30 augustus kun je je les boeken via ons nieuwe reserveringssysteem Get Grib, voor meer info zie het onderwerp “Les reserveren”.

Corona-maatregelen Dynamo
Nog even alles op een rij:

  • Heb je klachten, blijf dan thuis. Heb je al gereserveerd voor een les, maar heb je klachten, meld je dan netjes af. Zo heeft iedereen kans op een plek in de les.
  • Houd 1.5m afstand van elkaar.
  • Was je handen.


Les reserveren
Vanaf 30 augustus gaan we live met ons nieuwe reserveringssysteem: Get Grib. Vanaf dan kun je je les reserveren via deze app. Ook word je via deze app op de hoogte gehouden van veranderingen in de les. Voor vragen kun je nog altijd contact opnemen door te bellen of via onderstaand contactformulier.

Shahin Damka

Dans is sinds jongs af aan Shahin’s passie geweest. Vanaf 2010 is hij gerichter gaan trainen en heeft hij de…

Lees meer
Heb je vragen over onze Waacking lessen, vul dan het contactformulier in:
Do you have any questions, please fill in the contact form:

Contact Waacking

  • Ik heb een vraag/ I got a question:
Foto's