Dag Maandag
Tijd 20:15 - 21:15
Locatie Gym
Docent(en) Shahin Damka
Niveau Beginner
Stel een vraag
I.v.m. de corona-maatregelen gaat deze les NIET door.
Houdt onze social mediakanalen in de gaten voor alternatieve lesdagen en -tijden!
Let op: de lessen die op maandag gepland staan, gaan t/m 19 december NIET door. Het is geen leuk bericht, maar er is helaas niets anders aan te doen. Vanaf maandag 29-11-2021 kunnen er geen lessen, trainingen en workshops plaatsvinden na 17:00. Dat betekent dat de lessen die normaal gepland staan na 17:00 niet meer zullen doorgaan en ook de vrije trainingen niet meer plaats zullen vinden na 17:00. Op dinsdag 14 december is er weer een persconferentie om meer duidelijkheid te verschaffen over de gang van zaken na 19 december 2021.
Waacking is een dansstijl dat is ontstaan in de vroege jaren 70 in Los Angeles, California. Het vind zijn oorsprong in clubs in Hollywood waar de zwarte en latinx LHBTQ-gemeenschap in dansvorm zichzelf gaven aan de worstelingen die zij ervaarden in het dagelijks leven. De gemeenschap voor wie dagelijkse discriminatie een feit was kwam samen in de underground club scene en vierden daar optimale vrijheid. Op de beats van vurige disco muziek vertelden ze hun verhaal en voerden al hun fantasieën uit op de dansvloer. Inspiratie vonden ze in de ‘stomme’ Hollywood films, waarbij sterren als Greta Garbo en Marlene Dietrich een voorbeeldrol hadden. Waacking werd eind jaren 70 meer zichtbaar buiten de LHBTQ-gemeenschap, omdat meer mensen de expressieve aard van de dans omarmden. Zo zien we de dans zelfs terug in programma’s als Soultrain en films als Breakin’. Begin jaren 2000 wordt interesse voor de dans weer aangewakkerd en zien de eerste generatie waackers in dat de expressie van de dansstijl iets is dat mensen ook vandaag de dag aanspreekt. Sinds deze wederopkomst neemt vandaag de dag de populariteit aan waacking nog steeds toe.

Tijdens de lessen zullen onder andere punking, posing, arm control en musicaliteit aan bod komen. Hoewel Shahin als afgestudeerd historicus graag teruggrijpt naar de geschiedenis van de dans, zal hij je begeleiden in het eigen maken van deze dansstijl die al sinds de jaren 70 bestaat. Zijn doel is voornamelijk dat je fun hebt en dat je je vrij voelt, want compleet jezelf zijn is datgene wat hem het meeste aanspreekt in waacking.

Kosten
– Losse les: €7,-
– Vogue en Waacking combiticket voor 1 blok (+/- 10 weken), “Fierce Package”: € 75,-
– Danslessen strippenkaart voor 10 lessen (1 jaar geldig): € 65,-

Boek nu je les via de Dynamo Eindhoven app, voor meer info zie het onderwerp “Les reserveren”.

Corona-maatregelen Dynamo
Nog even alles op een rij:

  • Heb je klachten, blijf dan thuis. Heb je al gereserveerd voor een les, maar heb je klachten, meld je dan netjes af. Zo heeft iedereen kans op een plek in de les.
  • Was je handen.


Les reserveren
Voor een losse les, een Fierce Package voor Vogue en Waacking samen of een strippenkaart van 10 lessen download je onze app via de Google Play Store of via de App Store, en maak een account aan.
Voor een losse les ga je in de app naar “mijn rooster”, geef aan om welke dag het gaat en reserveer je les.

Let op: bij zowel Vogue als Waacking is het NIET mogelijk om een proefles te volgen.

Voor vragen kun je nog steeds contact opnemen door te bellen of via onderstaand formulier.

Shahin Damka

Dans is sinds jongs af aan Shahin’s passie geweest. Vanaf 2010 is hij gerichter gaan trainen en heeft hij de…

Lees meer
Heb je vragen over onze Waacking lessen, vul dan het contactformulier in:
Do you have any questions, please fill in the contact form:

Contact Waacking

Foto's