Alien Weaponry

+ support

zo 14 / jun / 2020

Stijl Rock
Doors 19:00
Show 19:30
Locatie Mainstage
Totaalprijs €20.00
Ticketprijs €17.50
*servicekosten €2.50

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Alien Weaponry komt eindelijk weer terug naar Eindhoven en slaan daar Dynamo zeker niet bij over! Op 14 juni zetten de mannen de Mainstage van Dynamo op zijn kop! Was jij er bij op DMF19? Dan weet je dat het een feestje gaat worden!
Om 21:00u wordt na de show de EK voetbal wedstrijd Nederland – Oekraïne live uitgezonden op een groot scherm, de wedstrijd is gratis te bezoeken vanaf 21:00u.

Alien Weaponry

Het trio schokt en verrast het publiek op een aantal niveaus. De songwriting van ALIEN WEAPONRY is complex, ontwikkeld en zeer politiek. Hun live performance-energie is verbluffend, met slechts twee vijftienjarigen die net zo effectief de voorkant van het podium besturen als een vier- of vijfkoppige bands die drie keer zo oud zijn. Maar misschien het meest verrassend van allemaal, gezien hun blonde vlammende lokken en Viking-uiterlijk, zijn veel van hun nummers in de moedertaal van Nieuw-Zeeland, Te Reo Māori.

In feite zijn gitarist / leadzanger Lewis de Jong en zijn broer, drummer Henry, van Ngati Pikiāo en Ngati Raukawa afkomst – ze noemen zichzelf ‘Stealth Māori’. Ze woonden een volledige onderdompeling bij kura kaupapa Māori (Māori) talenschool) tot ze zeven jaar oud waren, waar het zingen van waiata en het uitvoeren van haka een dagelijkse routine was.

Ook ingebakken in hun vroege leer waren verhalen over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland vanuit een Māori-perspectief. In september 2017 wonnen ze de prestigieuze “APRA Maioha-prijs” voor hun nummer ‘Raupatu’ – een thrash metal nummer over de parlementaire wet uit 1863 waarmee de koloniale regering grote gebieden land van de inheemse Māori-bevolking in beslag kon nemen.

De combinatie van thrash metal met Māori geschiedenis en taal is populair gebleken. Hun nieuwste videoclip voor Rū Ana Te Whenua heeft meer dan een miljoen YouTube- en Facebook-weergaven en bracht 2 weken door op nr. 1 op Spotify’s en 2 op de wereldwijde metal chart van iTunes (net achter ‘Run to the Hills’ van Iron Maiden).

www.facebook.com/AlienWeaponry/

Video’s
Locatie
Dynamo Eindhoven - Mainstage Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Grindhoven IX 2020
Bestel tickets zaterdag 28 november Dynamo € 21.50
Fit For A King 2020
Bestel tickets dinsdag 26 mei Dynamo € 18.50