Anne Clark

vr 23 / jul / 2010

Locatie Dynamo

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

Omstreeks haar 18e jaar begon Anne met het experimenteren met muziek en tekst. Haar debuut optreden begon bij Richard Strange’s Cabaret Futura in London, waar zij samen optrad met Depeche Mode. Ze deed de co-redactie van Paul Weller’s Riot Stories publishing company welke de Jam frontman opgezet had om jong schrijverstalent te helpen door te breken. Dit resulteerde in een boek getiteld ‘Hard Lines’, waarin jonge schrijvers gepubliceerd werden.

Anne was ook betrokken bij een aantal televisiepojecten, waaronder programma’s voor de BBC en de film ‘Sketch For Someone’, waarvoor zij het script schreef.

In 1982 kwam Anne’s eerste album uit, ‘The Sitting Room’. Zij werkte hierbij samen met Dominic Appleton, later bandlid van This Mortal Coil and Breathless.

David Harrow schreef mee aan haar tweede album ‘Changing Places’ in 1983, het album ‘Joined Up Writing’ in 1984 en het album ‘Hopeless Cases’ in 1987. Invloeden van keyboards, synthesizers en mengpanelen zijn hoorbaar op deze platen, en zijn de blauwdruk voor de elektronische muziek van de jaren 80 en 90. Denk hierbij aan ‘Our Darkness’en ‘Sleeper In Metropolis’.

Anne expirimenteerde ook met verschillende andere muziekstijlen, van jazz tot folk tot klassiek. Deze elementen spelen een grote rol in haar huidige werk.

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven
Ook bij Dynamo Alles bekijken
Yaltival 2023
Bestel tickets zondag 2 juli Dynamo €30,00
Counterparts
Bestel tickets vrijdag 28 april Dynamo € 22,50
Breakdance gevorderd 2000
Bestel tickets zaterdag 1 januari Dynamo