Suicide Silence

Thy Art is Muder + Fit For An AUtopsy + Facelifter

di 25 / nov / 2014

Stijl Rock
Locatie Dynamo

* Alle genoemde tijden zijn onderhevig aan veranderingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend

JERA ON AIR & DYNAMO METAL PRESENTS:

SUICIDE SILENCE + THY ART IS MURDER + FIT FOR AN AUTOPSY + FACELIFTER

Suicide Silence
Als er een band is waar veel buzz rondom is ontstaan, dan is het Suicide Silence. De deathcore band uit Riverside US werd opgericht in 2002 en in 2011 waren zij headliner op de Impericon Never Say Die tour. Na het uitbrengen van de hun EP, tekende de band bij Century Media en bracht het album The Cleansing uit. Een hit in de US maar ook in Europa. De band tourde zich helemaal suf en bracht in 2008 de plaat “No Time To Bleed” uit. Ze ontvingen een Revolver Golden God Award voor “Most Innovative Band” en gingen op tour met o.a. Mudvayne, Static-X, Bury Your Dead, Dope and Black Label Society. Ook tourde de band door de US met o.a. Machine Head en Trivium.
In 2012 kwam frontman Mitch Lucker om het leven na een tragisch motor ongeluk. De band bracht de dvd “Ending Is The Beginning: The Mitch Lucker Memorial Show” uit en Eddie Hermida (All Shall Perish) werd de nieuwe frontman. Dit jaar bracht Suicide Silence “You Can’t Stop Me” uit wat ook weer een knaller van een album is en flink wordt gedownload.

Heb jij de band helemaal gemist, of zegt deathcore je helemaal niks? Nu heb je de kans om de band van dicht bij te zien. Kneitergek van deathmetal en metalcore? Dan weet je dat je vanavond richting Dynamo moet!
https://www.facebook.com/#!/suicidesilence

THY ART IS MURDER
Aussies op het podium, dat geeft altijd feest. De extreme metal van Thy Art is Murder weet zijn weg richting de lage landen goed te vinden. De combinatie van technische metal met hier en daar een flinke breakdown doet het goed, met name in Dynamo. Namen als Behemoth, Morbid Angel en Cannibal Corpse worden door de moderne grinder gegooid, een splash metalcore eroverheen en je krijgt Thy Art is Murder. https://www.facebook.com/#!/thyartismurder

FIT FOR AN AUTOPSY
De band stapt stapje voor stampje de ere divisie in van de Deathcore. Met de complexe ritmes van Goijra, de agressie van bands als Converge en lompe beukwerk van bands als Isis, At The Gates en het vroegere In Flames weet de band de juiste snaar te raken.
www.facebook.com/FitForAnAutopsyOfficial

FACELIFTER!
Als er één band hot is in de NL Death(core) scene is het Facelifter. De mannen studeren allen op de Metalfactory en worden ondersteunt door oa Danny Tunker (Aborted), Stef Broks (Textures) en Rob van der Loo (Epica). De Facelifters zijn nu vol gas aan te geven, met een heus guerilla concert op station Eindhoven gaven ze het start sein. De komende maanden zijn ze in de Sandlane studio (Epica, Ayreon, Mayan enz) te vinden om begin januari hun eerste EP aan de buitenwereld te laten horen. Kortom, een band om in de gaten te houden, check hun guerilla show op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=wRor3D7kMWY
www.facebook.com/facelifterofficial

Locatie
Dynamo Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21 5611 DE Eindhoven