Jing is een danser gespecialiseerd in de dansstijl popping met daarbij een aanzienlijk beheersing en begrip van de dansstijl Locking. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in deze hiphop dansstijlen en is ook bekend met nauwverwante stand-up dansstijlen zoals hiphop, house, krump, wacking and vogueing.

In zijn eigen woorden:
“In de eerste drie jaar van mijn ontwikkeling als danser was ik vooral experimenteel bezig met weinig diepgang. Pas relatief laat ben ik lessen gaan nemen van meer ervaren dansers op hoger niveau, waardoor ik mijn dansidentiteit veel meer heb kunnen ontwikkelen.”

Zijn doelstelling is altijd gericht geweest op de ‘battle-scene’ uit de danswereld en heeft hierin langzaam maar zeker naam weten te maken door battles te winnen waaronder 4 keer het Nederlands Kampioenschap in de stijl Popping.

Door de jaren heen is hij steeds vaker benaderd voor het geven van lessen en heeft zodoende zijn ervaring als docent weten op te bouwen vanuit de praktijk. Daarnaast heeft hij ook zijn certificaat als docent weten te behalen door een didactiek cursus te volgen die hem door Dynamo werd aangeboden. Als dansdocent streeft hij ernaar om andere dansers te doceren, stimuleren en vooral te inspireren.
Naast zijn dansactiviteiten heeft hij ook een opleiding gevolgd genaamd Industrieel Ontwerpen. Hij heeft hierin zijn Master diploma weten te behalen en is nu ook bezig als ontwerper met wederom oog op de danswereld om hiervoor concepten, services, systemen en producten te ontwikkelen die een toegevoegde waarde geven aan de doelgroep.