Over Dynamo

talent dj jongeren dynamo non formeel
jong talent in actie

Dynamo is een creatief platform voor jong talent. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school inéén. In de dynamische leer/werkomgeving ontwikkelt jong talent zich in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. De subculturen Urban, Rock en Dance zijn vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd in Dynamo.

Talentontwikkeling is het codewoord van Dynamo. Al op jonge leeftijd kennismaken met Dynamo is mogelijk door mee te doen aan workshops en lessen op school of na school. Dagelijks geeft jong talent dat zich heeft ontwikkeld bij Dynamo zelf les aan jongeren van 8-27 jaar in dans, muziek, sport, kunst en cultuur. Dynamo heeft ook een podium voor concerten, events en festivals. Als vrijwilliger in een vrijwilligersgroep kunnen jongeren hun talent verder ontwikkelen in eventorganisatie, pr/communicatie, musicmanagement, podiumperformance, dans, muziek, horeca, streetart, leidinggeven, licht en geluid, multimedia en decorbouw. Vrijwilligers, stagiaires en medewerkers van Dynamo coachen deze groepen.

Ontstaan in de jaren '80 vanuit een protestants-christelijke achtergrond, biedt Dynamo jongeren al vanaf die tijd een plek in het centrum van Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun subcultuur. Een professionele vorm van integraal jongerenwerk met sport, hulpverlening, scholing en arbeidstoeleiding ontstond. Rockers, Gabbers, Somaliërs, Antillianen, Marokkanen, Surinamers, alle jeugdculturen kwamen samen. Dynamo heeft zich sterk geprofileerd met het grootste metalfestival, Dynamo Open Air. Een vijfjarig bestaansfeestje op de parkeerplaats groeide uit tot een legendarisch festival dat Dynamo wereldwijd op de kaart zette. Dynamo is een sterk merk dat zich altijd hard heeft gemaakt voor subculturen. Dynamo werkt vanaf haar ontstaan vanuit kansen en het toeleiden naar zelfstandigheid.

Kinderen, jongeren en jong denkenden behoren tot onze doelgroep. De leeftijd waarvoor we programmeren is 8 tot 27 jaar. Bij Dynamo kan iedereen zichzelf zijn en zichzelf leren kennen. De mengelmoes aan subculturen veroorzaakt een vibe die voelbaar is zodra je Dynamo binnenkomt. Voor 13 in een dozijn is geen ruimte. Wel voor individuen die subculturen levend en zichtbaar maken in de stad. Kinderen kunnen in Dynamo deelnemen aan lessen, cursussen en workshops en jongeren kunnen meedoen of zichzelf als artiest, docent of zzp'er ontwikkelen.

Een sterk imago van positiviteit met een scherpe rand, dat kenmerkt Dynamo. Jongeren gaan bij ons een ervaring aan die ze bagage geeft voor de toekomst. De waarden waar we voor staan zijn creatief, betrokken, authentiek, gepassioneerd en vooruitstrevend. Bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, stagiaires, freelancers en medewerkers zetten hun talent in om zichzelf te laten zien. Samen laten zij de stad leven!

Onze missie is jongeren met een passie voor alternatieve dans, muziek, sport, kunst en cultuur een (non)formele dynamische leer/werkomgeving te bieden waarmee Dynamo het verschil maakt voor een 'talent', maar ook voor een jongere die extra hulp kan gebruiken om 'grip' op zijn eigen leven te krijgen.

Het epicentrum in de stad, zo kun je onze verhouding tot de stad Eindhoven typeren. Jeugdculturen laten zich zien tijdens events, festivals én in het dagelijks leven van jongeren. Dynamo is er op momenten dat jongeren willen beleven en willen leren, vanuit school of buiten school. Dynamo werkt samen met vele partijen in de stad zoals uitgaansgelegenheden, eventorganisatoren, scholen, podia, urban playgrounds, jongerencentra, bedrijfsleven en creatieve ondernemingen. 

Dynamo is onderdeel van: Lumens Groep

 

 

 

Wil je vrijwilliger worden?

Wil jij je inzetten in de subculturen, Urban, Rock of Dance? Kies zelf je richting en het merk dat bij je past. Stuur een facebook bericht of mail naar de vrijwilligersgroep binnen de subculturen Urban, Rock of Dance .

Weet je nog niet bij welke groep je aan zou willen sluiten en wil je een orienterend gesprek neem dan contact op met de vrijwilligerscoordinator bij Dynamo.

Dynamo docu