Datum: maandag 25 maart

Live Review: Normandie // Sun Arcana // Led By Lanterns

Het is donderdagavond en voor de fans van het Zweedse Normandie staat er een top avond voor de boeg. Om zeven uur gaan de deuren van de basement open en zo lopen ook de eerste fans al naar binnen. De show, die door de vrijwilligers groep van Dynamo Mildt is georganiseerd, begint iets na half 8 met Led By Lanterns.

Led By Lanterns

De alt rock band uit Birmingham start de avond voor een half gevulde basement. De energie van de heren zit er heel goed in. Ze geven aan dat ze een geweldige show achter de rug hebben in Keulen de dag van te voren. Het publiek blijft wat stroefjes staan maar klapt wel mee zodra dat gevraagd wordt. Leadzanger Shaun Hill vertelt halverwege de set dat het nu toch echt tijd wordt om een beetje los te gaan. “It’s time to jump” dringt hij op. Het publiek aarzelt maar begint toch voorzichtig mee te springen.

Binnen de set is ook tijd voor een rock cover van Dua Lipa. New Rules wordt meegezongen en slaat goed aan bij het publiek. Voor het laatste nummer geeft Shaun nog aan dat in de vorige show in Keulen ze hun eerste moshpit mochten meemaken. Of dit nog een keer zou kunnen was de vraag. “It only takes one crazy motherfucker to start a moshpit”. Helaas voor de Engelsen zat er vanavond geen ‘crazy motherfucker’ in het publiek om dit voor ze te doen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Led By Lanterns

Foto door: Kealey Oosterom

Sun Arcana

Na een klein halfuurtje wachten komt Sun Arcana op uit Essex. Dit rock-kwartet verzorgt de main-support van de avond. Ook deze mannen weten goed hoe ze een showtje neer kunnen zetten. Er is mooie afwisseling van rustig en een wat hardere sound. Leadzanger Tom Harper-Ward beschikt ook over een hele mooie stem waar hij veel mee kan en dat ook laat zien. Wanneer hij het hoge in gaat kan het publiek niets anders dan het bewonderen. Het enthousiasme van de mannen op het podium wordt niet echt overgenomen door het publiek, dat erg statisch blijft. Dit betekent echter niet dat het optreden niet wordt gewaardeerd, dat wordt het namelijk zeker wel.

Na ieder nummer is het applaus dan ook erg groot. Het laatste nummer van de set wordt ingezet en het publiek krijgt eindelijk wat beweging in zich. De voetjes gaan van de vloer en ook danst het publiek leuk mee. Ook laat Sun Arcana zien dat ze toch wel degelijk getalenteerd zijn. Met wat heerlijke solo’s en breakdowns geven ze nog even alles voordat voor hun de show eindigt. Overall was het een top show voor een main-support act!

Tekst gaat verder onder de foto.

Sun Arcana

Foto door: Kealey Oosterom

Normandie

Dan om half 10 is het tijd voor Normandie! De Zweedse band begroet eerst het publiek en start daarna met het eerste nummer van de set. ‘Ecstasy’ wordt direct hard meegezongen door het publiek. Het publiek houdt z’n statisch houding nog even aan maar daar komt gauw verandering in. Wanneer het refrein van ‘Awakening’ wordt ingezet schreeuwt de hele basement mee: “AND IT FEELS LIKE I’M ALIVE” klinkt het.

Voordat ‘Dead’ wordt ingezet heeft leadzanger Philip Strand nog een huishoudelijke mededeling. “This place has got good air conditioning, so I’m gonna need you to move around to warm this place up!” Het publiek luistert en het eerste moshpitje ontstaat. Niet iedereen lijkt heel veel zin te hebben in een moshpit lijkt het. Echter geeft en klein groepje niet op en zet nog een aantal keer een moshpit in. Het slaat wel aan op het publiek, want het publiek springt in ieder geval heerlijk mee op de nummers van Normandie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Normandie

Foto door: Kealey Oosterom

De mannen uit Zweden hebben zichtbaar veel plezier aan deze avond en zetten ook een hele goede show neer. Ook in het publiek heeft iedereen het erg naar hun zin. Er wordt gedanst, gemosht en hard meegezongen. De set nadert zijn eind en ‘White Flag’ en ‘Collide’ zijn perfecte afsluiters voor deze set die geen toegift meer kent. Na afloop lopen de fans naar buiten om weer naar huis te gaan. Binnen in de basement blijven een deel van de fans nog even plakken om merchandise te kopen en nog even een praatje en een foto te maken met de bands. Ook worden er nog een aantal drankjes ingeschonken door de vrijwilligers van Dynamo Mildt achter de bar. Rond 11 uur is het tijd voor iedereen om naar buiten en naar huis te gaan. Zo komt ook deze avond weer tot zijn eind.

Normandie

Foto door: Kealey Oosterom