Ook dit jaar hebben we weer een propvol programma met workshops, Q&A's, cosplayers en nog een hoop andere activiteiten! Zeer binnenkort gaan we beginnen met de eerste activiteiten bekend maken!

Activiteiten

Live bodypaint act

Onze eerste activiteit zal niets minder dan een live bodypaint act zijn.

De creatieve Jiska zal haar skills live tonen tijdens Dynamiccon 2018. Jiska is altijd al gefascineerd geweest door special effects en make-up die in films en games word gebruikt. Ze is pas een jaar geleden begonnen met kleine facepaints, maar door haar passie hiervoor zijn haar creaties steeds groter en professioneler geworden. Tijdens haar live bodypaint is het mogelijk om vragen te stellen over bijvoorbeeld low budget bodypainting. Wij kunnen niet wachten om te zien met welke prachtige creatie ze ons nu weer gaat verrassen!

Ben je benieuwd naar de creaties van Jiska? Zie hier haar facebookpagina en Instagram.

Workshop Sculpt Gel door ELCFX
Heb je altijd al interesse gehad in het maken van realistische wonden en wil je dit leren van de beste van de beste? Meld je dan nu hier aan voor de workshop Sculpt Gel.
Deze workshop word gegeven door ELCFX, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het gebruik van Special Effects make-up voor onder andere de filmindustrie. (Gehoord van The Walking Dead event van FOX afgelopen maart? Rara wie de zombies voor dit event gemaakt heeft 😉).
Let op! Toegang voor deze workshop is niet inbegrepen bij de normale Dynamiccon ticket, je zult voor deze workshop een extra ticket moeten kopen van 10 euro. Maar we kunnen garanderen dat zodra jij deze workshop verlaat, jij alle kneepjes weet over wonden maken met sculpt gel en er meteen mee aan de slag kan!
Ticket is hier te koop. Let op! Dit ticket is alleen voor de workshop en verleent geen toegang tot Dynamiccon.
Er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar, dus koop snel je ticket en ben erbij!
Interesse om meer te weten over ELCFX? Bekijk dan hun website.
Workshop Cosplay and Convention Videography
Altijd al in een cosplay conventie-videoclip willen meedoen? Of zou je zelf wel een cosplay conventie videoclip willen maken?
Professioneel fotograaf Kawin Wu Studio’s en Cosplay duo InuNeko Cosplay gaan jullie er alles over leren in hun lecture “Cosplay and Convention Videography”.
In deze exclusieve lecture zullen zij precies uitleggen wat er allemaal komt kijken bij zowel het meedoen in en het maken van een conventie videoclip:
– Wat er videotechnisch belangrijk is voor zowel cosplayer als videographer.
– Hoe jouw cosplay het beste te showen op video en dit als videographer het beste in beeld kan brengen.
– En hoe je het maximale uit jezelf kan halen voor mooie of coole poses en bewegingen.
Kortom: Een uitgebreide uitleg, tips & tricks, en ervaringen van InuNeko Cosplay en Kawin Wu Studio’s over hoe je hierin elkaar als cosplayer en videographer het beste tegemoet kan komen en dit samen tot een supervette productie neer te knallen waarin cosplay tot leven komt.
Meld je hier aan voor deze lecture.

Nozlan

Na groot succes van afgelopen editie zijn ze er deze keer weer bij: onze vrienden van NoZLan! NoZLan is een organisatie die met hun pop-up fotostudio’s op conventies door het hele land staat. Deze editie hebben ze een grotere studio dan vorig jaar, wat nog gavere foto’s oplevert! Ook is het dit jaar mogelijk om je foto’s uitgeprint mee naar huis te nemen. Zo heb je een leuke herinnering van je dag.

Q&A Manuel D’andrea + eerste jurylid

We gaan één van onze hoofdgasten bekend maken! Deze meneer maakt de mooiste creaties en heeft make-up skills waar vrouwen jaloers op mogen zijn.

We hebben het over Manuel D’Andrea! Manuel is bekend om zijn combinaties van fantastische zelfgemaakte cosplays en prachtige make-up.

Naast cosplayen heeft hij ook zijn eigen kledingmerk, namelijk Midnight Costumes, waar hij volledige kostuums aanbiedt in de vorm van cosplays tot huwelijksjurken. Daarnaast neemt hij ook commissions aan.

Dit multitalent zal tijdens Dynamiccon een Q&A doen, het eerste jurylid zijn voor de Cosplay Competition, zal hij zijn eigen merch verkopen en kun je natuurlijk met hem op de foto!

 

Workshop Basic Cosplay Make-Up door Illunaneko Cosplay + tweede jurylid

Vandaag maken we weer een nieuwe lecture bekend. Maar dat niet alleen…degene die deze workshop zal geven zal ook een van de juryleden zijn van de Cosplay Competition!
We hebben het namelijk over… Ilunaneko Cosplay! Ilunaneko zal een lecture geven over basic Cosplay make-up.
Dus ben jij beginnend cosplayer en wil je alle ins en outs weten over hoe jij met behulp van make-up nog beter op je character kunt lijken? Kom dan naar deze lecture!
Let op! Voor ALLE workshops en lectures, dus ook deze, moet je je inschrijven. Dit kun je via deze link:
https://dynamiccon2018.typeform.com/to/Sdwqnq

Vergeet je ook niet op te geven voor de Cosplay competition! Manuel D’Andrea en Ilunaneko Cosplay zijn de eerste twee juryleden, maar er komen nog twee hele goede cosplayers bij, waaronder 1 vanuit het buitenland, dus hou onze Facebook goed in de gaten… Inschrijven voor de competition doe je hier:
https://dynamiccon2018.typeform.com/to/AM7bxn

Derde Jurylid: Kalseru Cosplay

Vandaag maken we onze derde en een na laatste jurylid bekend. Deze dame maakt al sinds haar eerste keer armor based cosplay. Ze focust zich volledig op game related characters en dit doet ze ook geweldig. We hebben het over Kalseru Cosplay! Deze dame ontwerpt en maakt haar cosplays helemaal zelf. Daarnaast is ze ook zelf vaak bij competitions te vinden, waar ze vaak gezien word als een groot concurrent voor de andere participanten door haar indrukwekkende cosplays.
Zij zal dan ook met haar ervaring een goed jurylid zijn voor de cosplay competition.

Inschrijven voor de Cosplay Competition doe je hier:https://dynamiccon2018.typeform.com/to/AM7bxn

Dance Dance Revolution

Losgaan op de muziek en het opnemen tegen je vrienden of je eigen highscores verbreken, dat kan bij de DDR setup van DDR-Exp. Elk nummer dat gespeeld word beschikt over meerder niveaus om op te spelen dus saai zal deze rhytm game niet zijn! DDR-Exp heeft een volle lijst met liedjes om op de dansen, wees daarom ook vooral niet verlegen en vraag jouw favoriete liedje aan. Dus begin maar met de voetjes op te warmen, want DDR-Exp is van de partij! Wij gaan alvast even oefenen, zodat we een hogere percentage dan onze gemiddelde 1% halen.

Hoofdgast en vierde jurylid: Lisa Lou Who

Lisa Lou Who heeft meegedaan aan Cosplay Melee, waar ze beide rondes won in haar aflevering, met ook nog eens een demon creatie die in onze ogen het beste was van het seizoen! Lisa heeft een grote collectie met prachtige cosplays, die ze zelf maakt, of het nou grote armor cosplays zijn, of gedetailleerd naaiwerk.

Lisa zal een Q&A houden en daarnaast is zij de laatste jurylid voor de cosplay competition. De jury bestaat uit Manuel D’Andrea, Kalseru Cosplay, Ilunaneko en Lisa Lou Who.

Presentators + workshop stage performance

Bij een cosplay conventie horen natuurlijk ook cosplayende presentators. Dutch Cosplay Couple zal gedurende de dag de activiteiten op de mainstage aan elkaar praten. Zo zullen zij onder andere de cosplay competition presenteren. Brian Industries en Evelina Cosplay zijn apart van elkaar al fantastische cosplayers, maar samen zijn ze het powerduo Dutch Cosplay Couple. Ze hebben samen al meerdere wedstrijden gewonnen en hebben hierdoor zelfs gejureerd bij een conventie in Madrid. Hierdoor hebben ze ervaring, zowel als participanten als juryleden, wat ze de perfecte presentators maakt.

Dit power couple zal daarnaast ook een workshop geven over stage performance, inschrijven kun je hier.

Daarnaast zal er ook een Q&A met hun gehouden worden, dus bereid je vragen maar voor!

Foodstands

Dit jaar zullen we meerdere foodstandjes hebben op Dynamiccon. Want we willen jullie natuurlijk niet met lege magen en droge monden laten zitten.

1. Taarten van Jansen: Deze dame is tijdens de Vegan Fest Awards uitgeroepen tot beste vegan cateraar van 2017. Op Dynamiccon zal ze dan ook komen met haar heerlijke cupcakes en koekjes mét een nerdy twist. https://www.instagram.com/taartenvanjansen/

2. Kotobuki Japanse keuken: Heb je graag wat Japans op een conventie, dan is Kotobuki hét standje voor jou! Zij zullen meerdere heerlijke Japanse specialiteiten aanbieden, zoals Okonomiyaki, Yaki-onigiri, Sausage-bo. Dus voor de Japanse liefhebbers genoeg lekkers te vinden! http://www.yukikotobuki.com/

3. The Panini Kitchen: heb je zin in wat lekkers, maar zoek je het liever dichter bij huis? Dan is The Panini Kitchen perfect voor jou. Met hun heerlijke handgemaakte panini’s veroveren ze de harten op verschillende markten door Nederland, en nu voor de eerste keer ook op een cosplay conventie! https://www.facebook.com/ThePaniniKitchen/

4. InfiniTea Teabar Markthal Rotterdam: Zoek je ook nog wat lekkers te drinken voor naast je hapje? Ga dan zeker langs InfiniTea, waar ze de lekkerste bubble tea verkopen. Bubble tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Dit wordt geserveerd in een plastic meeneembekertje met een breed rietje waardoor de balletjes naar boven komen of in een glazen flesje. http://www.infinitea-markthal.nl

Workshop Wigstyling

Heb jij altijd al je eigen pruiken willen stylen, maar brengt het idee van de kappersschaar vasthouden je al stress? Of blijf je met je pruik door het huis lopen omdat je pruik gewoon te mooi is? Geen nood! Fay Jun kan jou hier mee helpen!
In deze workshop zullen zij vertellen over hun ervaringen en gewoontes tijdens het stylen. Daarnaast vertellen ze je ook wat over de verschillende kniptechnieken, het stylen van spikes die kunnen spiesen en hoe je adembenemende krullen maakt in jouw steile pruik.
Geef je hiervoor op via deze link: https://dynamiccon2018.typeform.com/to/Sdwqnq

Karaoke Asgard Sings!

Na het muzikaal feestje in de basement vorig jaar, hadden we geen andere keus dan onze lieve Asgard Sings weer uit te nodigen om de karaoke te verzorgen. Met meer dan 16.000 nummers heeft hij voor iedereen wat wils. Daarnaast zal er ook nog een Thor’s Voice Battle gehouden worden, voor de echte muzikale Asgardians! Je kunt je hiervoor inschrijven door een bericht te sturen naar Asgard Sings pagina. Natuurlijk staat hier een leuk prijsje tegenover . Ben je benieuwd naar welke nummers er allemaal zijn? Kijk dan op www.asgardsings.nl. Dus ga je keeltje maar alvast opwarmen!

Vergeet je ook niet in te schrijven voor één van de andere workshops!

 

More soon to come…